doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Last van meer haaruitval dan normaal? Dit kan het probleem zijn

Heb je de laatste tijd ook het gevoel dat je meer haaruitval hebt dan normaal? Geen paniek! Volgens dit onderzoek is het namelijk volkomen normaal en makkelijk te verklaren.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Haaruitval

Seizoensgebonden

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Als je het gevoel hebt dat je de laatste tijd meer haar verliest dan normaal, dan kan dit door het seizoen komen. Een studie van het British Journal of Dermatology suggereert namelijk dat je in de zomer en herfst meer haar verliest dan in de winter en lente.

Haaruitval

Wie nu denkt: hey, maar het is toch lente? Dat klopt. Volgens de American Academy of Dermatologists is het normaal om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen, maar soms kan het wat meer zijn. Is dat het geval, dan gebeurt dit vaak in een maand waarin het warmer is dan normaal. En laat deze lente nu net de zonnigste ooit zijn...

Andere oorzaken

Naast het feit dat haaruitval te maken kan hebben met seizoenen en temperaturen, kan het ook veroorzaakt worden door stressvolle gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een bevalling, hoge koorts, een groot gewichtsverlies, verandering in anticonceptie of een pandemie. Factoren als dieet, erfelijkheid en je schildklier kunnen ook een rol spelen.

Vaak is er dus niet per se reden tot paniek, maar vind jij het vervelend, dan kun je altijd de huisarts raadplegen, zeker als je last hebt van veel stress.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');