doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Met deze tips kom jij fris de lockdown door

Met een lockdown tijdens de winter is het niet heel gek dat je je niet iedere dag fris en fruitig voelt.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61749f0c1d76f img{#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61749f0c1d76f img{#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61749f0c1d76f img{#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61749f0c1d76f img{#fig-61749f0c1d76f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Met deze tips kom jij fris de lockdown door

Met een lockdown tijdens de winter is het niet heel gek dat je je niet iedere dag fris en fruitig voelt. Dat geeft ook helemaal niet; soms is een dag bankhangen met een fijne serie hoognodig. Zijn bankhangdagen inmiddels vaste prik? Daar ga je je alleen maar minder goed door voelen. Wij geven tips waarmee jij kwiek de lockdown door komt.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Let op lichaamsverzorging en verwen jezelf

Veel mensen vergeten het om goed voor zichzelf te zorgen, ook in tijden zonder een lockdown. Misschien is dit dan hét moment om eens tijd voor jezelf te nemen en aan een beauty routine te beginnen. Ook hierbij geldt dat je echt niet alles uit de kast hoeft trekken om je een beetje goed te voelen. Verwen je handen bijvoorbeeld eens met een home made manicure en voorzie je nagels van een mooie nagellak, koop online een fijne scrub voor je hele lichaam en ga eens aan de slag met de gezondheid van je kapsel. Je zult zien dat een paar minimale inspanningen er al voor kunnen zorgen dat je beter in je vel zit. Een feestelijke kleur op je nagels is namelijk ook in huis hartstikke leuk. Voor dit jaar zijn er allerlei leuke nagellaktrends: van felrode nagels tot een nagellak met een dierenprint.

Ga regelmatig naar buiten - ook in de lockdown

Naast het aanschaffen van een mooie nagellak en andere fijne producten is er nog een gemakkelijke tip die je op kunt volgen: regelmatig naar buiten gaan. Het wordt zelfs aangeraden om iedere dag even een frisse neus te halen. Buitenlucht heeft namelijk een hele positieve invloed op je gemoedstoestand. Hierbij maakt het niet uit of je even een rondje door je wijk maakt of dat je lekker de natuur in gaat. Over het algemeen geldt wel dat natuur nóg beter is voor je gezondheid, maar lekker buiten zijn en je hoofd leeg maken tijdens een fijne wandeling is sowieso al heel fijn - ook bij minder goed weer. Schaf een goede regenjas aan en koop een paar wandelschoenen of sportschoenen en geniet van de buitenlucht.

Beweging is goed voor je lichaam en geest

Wat je goed kunt combineren met buiten zijn, is bewegen. Wanneer je bijvoorbeeld iedere dag een uur wandelt, voel je je vaak al veel beter. Wandelen, en bewegen an sich, is heel goed voor je lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je je dagelijkse sleur even achter je kunt laten, dat je eventuele stress weg kunt bewegen en dat je met een nieuwe, frisse blik naar bepaalde zaken aan kunt kijken. Je hoeft echt niet meteen een zware sport te beoefenen om fit te zijn; misschien is yoga iets voor jou of vind je het heerlijk om lekker te fietsen. Kijk vooral van welke beweging of sport je blij wordt en je zult zien dat je er energie uit kunt halen.

Begin de dag fris met een koude douche

De kans is groot dat je er niet aan moet denken: je dag beginnen met een koude douche. Veel mensen douchen lekker warm in de avond. Hoe lekker dat ook is - je dag starten met een koude douche brengt veel meer voordelen mee in je dagelijkse leven. Op deze manier begin je bijvoorbeeld echt goed wakker en energiek je dag. Er is weinig anders te vinden waarmee je de slaap letterlijk uit je ogen krijgt. Daarnaast is een koude douche heel goed voor je huid, je haar en je lichaam in het algeheel. Je boost je immuunsysteem met zo’n douche en je verbetert je lymfesysteem ermee. Het is niet voor niets het geval dat mensen vroeger ook al kozen voor een koude douche voor de gezondheid van lichaam en geest.

Zorg voor een ritme

Wat tot slot belangrijk is om je lekker energiek te voelen en met dat gevoel de lockdown door te kunnen, is om voor een ritme te zorgen. Een ritme hoeft, wederom, niet iets heel drastisch te betekenen. Het is al prettig als je een vaste tijd hebt dat je naar bed gaat en dat je wakker wordt. Hoe lekker het ook is om de hele dag in pyjama te blijven; doe nadat je wakker wordt en gedoucht hebt toch een paar mooie kleren aan. Verwen jezelf met een crème, een trendy nagellak, een make-upje en meer wat nodig is om je goed en mooi te laten voelen - ook wanneer je gewoon thuis blijft. Voor de meeste mensen geldt dat wanneer ze er verzorgd uitzien ze zichzelf ook goed voelen. Op die manier heeft een goed ritme zeker invloed op je algemene gesteldheid in de winterse maanden.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');