Bewezen: sporten op deze muziek maakt je slimmer

Dit grote sportmerk onderzocht op welke muziek je het beste kunt sporten.

Bewezen: sporten op deze muziek maakt je slimmer

Sporten is goed voor je, je komt er van tot rust en het houdt je gezond. Maar wist je dat de muziek die je luistert tijdens het sporten je IQ ook een boost kan geven? Dit is hét nummer dat je moet luisteren tijdens je work-out. 

Onderzoek

Het Zweedse sportmerk Björn Borg heeft samen met een trainingsexpert, een neuroloog en een componist onderzocht wat je het beste kan luisteren tijdens je work-out. En je verwacht het niet, maar daar kwam uit: klassieke muziek.

Klassieke muziek

En het gaat nog verder, want ze componeerden één work-out song, getiteld "Symphonia Exercitii Et Intelligentiae", die je trainingsresultaten en je IQ een boost moeten geven. Het lied duurt bijna tien minuten en werd gecomponeerd door de Zweedse componist Jonas Valfridsson. 

We weten dat bewegen ervoor zorgt dat je geheugen en concentratievermogen beter worden. Maar volgens Lennart Högman, onderzoeker in cognitieve neurowetenschap, krijgt je brein ook een extra boost als je sport op klassieke muziek. Daarnaast is ook bewezen dat het luisteren naar muziek tijdens het sporten je uithoudingsvermogen verhoogt. 

Je houdt door naar deze klassieke muziek te luisteren, dus niet alleen je lichaam fit, maar ook nog eens je hersenen! Win-win, dus.

Bron: Grazia | Beeld: iStock