Een glaasje drank tijdens je dieet: kan het of niet?

Dat alcohol niet goed voor je is, is geen geheim. Maar kan een glaasje tijdens je dieet nou zoveel kwaad?
Een glaasje drank tijdens je dieet: kan het of niet?

Een dieet is lastig om je aan te houden, zeker wanneer ze geen alcohol voorschrijven. Maar hoe slecht is een glaasje whisky of wijn nou eigenlijk voor je? Bij deze het verlossende antwoord. 

Het is geen geheim dat alcohol niet het beste is voor je lichaam. Dat is ook de reden waarom veel diëtisten alcohol dan ook afraden tijdens een dieet. Het drinken van een glaasje heeft verschillende effecten op je lichaam. Alcohol zorgt voor uitdroging, die de volgende dag te voelen is aan de hoofdpijn van je kater. 

Alcohol is te vergelijken met chocola, het is een verwennerij die je niet te vaak moet nuttigen. Maar alcohol bevat, in tegenstelling tot chocola, voornamelijk lege calorieën. Dit betekent dat de calorieën die je binnenkrijgt geen voedingswaarden bevatten. Ze voegen niets toe aan je dieet en worden ook niet omgezet in energie. 

Ook zorgt alcohol ervoor dat je meer honger krijgt. Na een paar glazen wijn bij een avondje stappen, krijg je al snel honger. Dit komt doordat je niet vol raakt van de lege calorieën die je wel hebt binnengekregen. Die bitterballen zijn daardoor snel besteld. Gevolgd door een schaal nachos. 

Na een gezellige avond stappen heb je de volgende ochtend veel zin in vet en zout eten. Niet heel bevordelijk voor je dieet natuurlijk. Je bloedsuikerspiegel kan veranderen en uitdrogingsverschijnselen komen ook sneller opspelen door het slechte eten. 

Ook bevat een glas alcohol, afhankelijk van het drankje waarvoor je kiest, vaak veel calorieën. Een Islay whisky bevat aanzienlijk minder calorieën dan een Caipirinha, waar veel toegevoegde suikers in zitten. 

Het antwoord komt dus niet uit de lucht vallen, alcohol gaat je niet helpen tijdens je dieet. Het beste is natuurlijk om de alcoholische versnaperingen volledig te verbannen uit je dieet. Mocht dit nou niet lukken, onthoud dan dat je de hapjes moet laten staan, net zoals de shotjes. Stel ook een limiet in voor jezelf en zet tussen het drinken door het glas op tafel. Op deze manier zul je minder drinken. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed1e3e23748c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });