Dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht.

Dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees

Deze week, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht. Vandaag veel groenten, kruiden en vegetarisch gehakt geserveerd in zoete aardappels. 

Bij een recept dat we op de eerste dag deelden, legden we uit wat het effect is van een week zonder vlees. Heb je dat gemist? Klik hier. 

Vrijdag 

Het weekend staat voor de deur én de vegetarische week gaat ook al hard. Genoeg reden dus om een wat feestelijker gerecht te delen. En feestelijk ogen deze zoete aardappel zeker! 

Ingrediënten (voor vier personen) 



170 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt

4 zoete aardappels, gewassen

1 eetlepel plantaardige olie

1 ui, in stukjes

2 gepelde knoflookteentjes (fijngesneden)

¼ theelepel chilipoeder

½ theelepel gemalen komijn

½ theelepel gemalen koriander

1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)

400 g tomatenblokjes uit blik

1 rode paprika (in stukjes)

1 eetlepel tomatenpuree

60 g bruine bonen (afgespoeld en uitgelekt)

60 g kievitsbonen (afgespoeld en uitgelekt)

60 g witte bonen (afgespoeld en uitgelekt)

160 g zure room

How to prepare 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn. 3. Maak de Quorn Chili con Carne: verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het Quorn Fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten. Voeg de tomaten, de rode paprika's en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert. 4. Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep Quorn Vegetarische Chili con Carne en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.

Eetmakelijk! 

Door: Mireille Sneekes

Bron: Santa Maria