Happy in Shape tipt: Deze veganistische reizen zijn het einde

Oh happy days!

Steeds meer mensen eten veganistisch of vegetarisch vanwege de gezondheidsvoordelen, de impact op de planeet en natuurlijk de dieren. Neem de minder bereisde culinaire weg bij deze eetgelegenheden van over de hele wereld, van nieuwkomers tot klassiekers.

Bouldin Creek Café, Austin, Texas, USA 
Denk je dat het in Texas allemaal om cowboylaarzen en barbecue gaat? Think again. In Austin vind je Bouldin Creek Café met zijn vriendelijke personeel en een menu vol Tex-Mex hits als veganistische enchilada’s, fajitas met portobellos en een veel geprezen veggieburger. Bij deze voornamelijk veganistische plek kun je ook heerlijk buiten eten en mensen kijken. Ontbijt wordt de hele dag geserveerd, perfect voor late ochtenden als je de avond tevoren hebt genoten van de muziek die Austin te bieden heeft.

The Soul Kitchen, Parijs, Frankrijk 
Op een klein stukje wandelen vanaf de heuveltop van de Sacré-Coeur, steekt Soul Kitchen met kop en schouders uit boven de charmante cafeetjes van Montmartre. Het wordt gerund door drie vrouwen wiens liefde voor eten te proeven is in de populaire gerechten (de helft van het menu is vegetarisch). Als je geen tijd hebt voor een maaltijd, probeer dan de sterke koffie en veganistische koekjes terwijl je dagdromend uit het raam staart.

La Panthère Verte, Montréal, Canada
De “Green Panther” maakt het makkelijker dan ooit om duurzaam te eten in Montréal. Neem één hapje van de beroemde falafel-sandwich en je snapt meteen waarom deze veganistische keten zo populair is geworden. Het is ook een van de groenste restaurants in de stad: ze gebruiken biologische ingrediënten en milieuvriendelijke werkwijzen. 

Salsa Verde, Évora, Portugal
Pedro, de eigenaar van Salsa Verde, staat met open armen klaar voor mensen van buiten de stad die bij toeval op zijn vrolijk gedecoreerde restaurant stuiten. Hij licht met plezier zijn altijd veranderende menu vol Alentejaanse heerlijkheden toe die zijn gemaakt met vegetarische ingrediënten. Het in knoflook en olie geweekte broodgerecht migas wordt gemaakt met champignons (geen vlees) en de ovenschotels zijn gebakken met spinazie en tofu (in plaats van kabeljauw). 

Lees ook: Zo raak je die extra kilo’s kwijt voor de feestdagen

Bron: LonelyPlanet | Beeld: iStock

Laatste nieuws