Nienke Plas over haar voedingspatroon: 'Ik voel me het beste als ik gezond eet'

'Ik kan niet ontbijten met een luchtige Cracotte'

Nienke Plas

Nienke Plas schittert op de nieuwste cover van Happy in Shape. In een groot interview vertelt ze openhartig over haar gezin, haar positieve mindset en haar healthy lifestyle. Zo deelt Nienke ook hoe haar dagelijkste voedingspatroon eruitziet.

Eet op een dag

We vinden het altijd weer leuk om iemands eetdagboek te bekijken ter inspiratie voor onze eigen voeding. In de nieuwste Happy in Shape deelt Nienke dat het voor haar allemaal gaat om het vinden van de juiste balans en dat ze het fijn vindt om gezond te eten. "Ik ben iemand die zich van nature het beste voelt als ze gezond eet met lekker veel groenten enzo. Als ik een of twee avonden gesnackt heb, kan ik dat ook makkelijk weer loslaten, dus ik sla niet snel door de slechte kant op. Omdat ik vrij snel verbrand, probeer ik altijd genoeg eiwitten te eten."

"Ik kan niet ontbijten met een luchtige Cracotte, ik heb echt wel een bak kwark nodig om genoeg brandstof binnen te krijgen. Ik ben ook een type dat het heel lekker vindt om een zak wortels te halen en die tussendoor te snacken."

Zak chips

Toch eet Nienke ook heus weleens een zak chips leeg of werkt ze een pak koeken naar binnen. "Ja, tuurlijk wel. De afgelopen dagen was ik in een huisje aan het schrijven voor mijn nieuwe voorstelling, waarmee ik vanaf oktober het theater in ga."

"Gisteren heb ik zo’n pak mergpijpjes gehaald, van die grote met marsepein en cake vanbinnen. Ik vind die echt het einde, het zijn net mini-taartjes. En nu zit er nog maar eentje in het pak, dus ik heb wel goed mijn best gedaan."

Benieuwd naar het hele interview met Nienke Plas? Je leest 'm in de nieuwste Happy in Shape. Nu in de winkel!

Celebrities
  • Interview: Jill Waas
  • Tom ten Seldam, Styling: Valérie Ntantu