doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

21-jarige fit girl geeft zich bloot op Instagram

Sara deinst niet terug en laat zien hoe het er echt aan toe gaat.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
21-jarige fit girl geeft zich bloot op Instagram

In de wereld van social media kan je alles met een behoorlijke korrel zout nemen. Een puistje wegwerken, een haardos wat voller maken of zelfs een beetje van je love handles wegshoppen is eerder normaal dan een uitzondering geworden. Dat vrouwen als Sara Puhto daar niet aan mee werken, zet je toch weer even met beide benen op de grond. En dat is soms net even wat je nodig hebt.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

De zomer is begonnen en dat betekent maar één ding: je feed stroomt weer over met jaloersmakende, afgetrainde lichamen in minuscule bikinietjes. Reden genoeg om jezelf weer naar de sportschool te slepen. Hoewel met dat laatste op zich niets mis mee is, is het beeld wat wordt gecreëerd allesbehalve de realiteit.

Body positivity

Waar veel vrouwen van haar leeftijd alles voor de perfecte Instagramfoto doen, laat de 21-jarige Sara met haar Instagramaccount Saggy Sara juist een andere kant zien. De fit girl showde haar lichaamstransformatie voorheen maar al te graag, totdat ze merkte dat ze zich er niet meer goed bij voelde. “Het voelde alsof ik niet de waarheid vertelde, want ik zag er zo niet 24 uur per dag uit", vertelt ze bij één van haar foto's. 

Met haar account laat ze sindsdien alleen maar body positivity-foto's zien, waarmee ze een realistisch beeld wil scheppen naar de buitenwereld toe. Door middel van verschillende poses aan te nemen laat Sara zien hoe vertekenend een foto kan zijn. Voor veel vrouwen is het account van Sara dan ook een echte eyeopener en de reacties zijn over het algemeen enorm lovend. En laten we eerlijk zijn: met een filtertje hier en daar is natuurlijk niets mis, maar om jezelf nou tien kilo lichter te shoppen... Nergens voor nodig!

Deze modellen laten zien dat schoonheid in alle maten bestaat

 

Een bericht gedeeld door Sara Puhto (@saggysara) op

 

Een bericht gedeeld door Sara Puhto (@saggysara) op

 

Een bericht gedeeld door Sara Puhto (@saggysara) op

Beeld: Instagram, iStock

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');