Niets zo leuk als in de zomer langs het zwembad te flaneren in je nieuwe bikini, je mooie beach waves en je zonnige make-upje. Maar heb je er eigenlijk wel eens bij stilgestaan dat zwemmen in een zwembad misschien helemaal niet zo goed is voor je huid? En wat nu als je ook nog eens make-up op je gezicht hebt? Metro UK zocht het uit, en geven je het antwoord op deze brandende vraag.
Baantje trekken
Huid-expert Kater Kerr vertelt aan Metro UK dat het dragen van make-up in een zwembad werkt als een "schild" met twee gezichten. "De positieve kant van zwemmen met make-up is dat het laagje kan werken als een barrière tegen huidbeschadiging door chloor. Dit is een soort schoonmaakmiddel dat in de meeste zwembaden zit om het water zo schoon mogelijk te houden. Je huid is hier echter niet zo blij mee, maar het laagje make-up kan gelukkig de schade beperken." Toch zit er ook een negatieve kant aan het dragen van make-up in het zwembad.
Negatief effect
"Het chloor in het water haalt als het ware het beschermende laagje van je gezicht af en kan irritatie veroorzaken. Hierdoor kan je gezicht droog en/of vet worden en vol met puistjes en andere onzekerheden raken." Je make-up kan dan misschien een laagje vormen ter bescherming van het chloor, maar dat is niet alles. Foundation kan namelijk een fijne, plakkerige basis zijn voor alle bacteriën en chloor uit het water. Als je na het zwemmen namelijk rond blijft lopen met een mix van foundation, chloor en andere viezigheid op je gezicht, kan het ook schadelijk zijn voor je huid. Dit kan weer voor irritaties, onzuiverheden en daardoor weer voor littekens zorgen. "Het is het beste om gelijk na het zwemmen alle make-up en viezigheid van je gezicht te verwijderen, om zo de grootste schade te beperken. Ook als je geen make-up draagt is het goed om je huid na het zwemmen te reinigen en goed te verzorgen met een voedende crème."
Lees ook: Hoogzwangere vrouw daagt man uit met sporten, en wint
Bron: Metro UK, Beeld: iStock