doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

3x Waarom plassen onder de douche goed is voor je gezondheid

Gwyneth Paltrow vertelt waarom en geeft tips
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
3x Waarom plassen onder de douche goed is voor je gezondheid

Bij ons mensen is aangeleerd om op het toilet te plassen, en alles daaromheen is verboden terrein. Toch is het, volgens recent onderzoek, aan te raden om vanaf nu ook in de douche te plassen. En nee, dat is niet vies. Het is zelfs juist heel erg goed voor je gezondheid! Gwyneth Paltrow heeft niet alleen toegegeven dat zij het onder de douche doet, maar raad het ook nog eens iedereen aan! "Het is heel goed voor je gezondheid". 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Besparing

Allereerst denk je hierbij natuurlijk aan de natuur. Het plassen in de douche scheelt een hoop water dat je normaal gesproken door zou trekken in het toilet. Als je toch al onder de douche staat, kun je het net zo goed gelijk door het putje laten stromen, toch? Maar dat was nog lang niet alles. Volgens Gwyneth is het plassen onder de douche heel goed voor je bekkenbodemspieren. 

Bekkenbodemspieren

Je bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat de bovenliggende organen (blaas, baarmoeder en darmen) goed worden ondersteund. Wanneer je zwanger bent, zal het ook je baby ondersteunen. Last but not least: Sterkere bekkenbodemspieren zorgen voor een beter gevoel tijdens de seks en vaak ook voor betere orgasmes. Als je bekkenbodemspieren niet goed genoeg functioneren, zou het voor veel lichamelijke ongemakken kunnen zorgen, zoals urineverlies, continu moeten plassen en pijn tijdens de seks. 

Squat

Door in de douche te plassen, en daarbij te plassen in een squat-houding, span je je bekkenbodemspieren veel meer aan dan wanneer je op het toilet aan het plassen bent in een rechte houding. Door dit vaker te doen, worden je bekkenbodemspieren continu uitgedaagd en getraind. Je zult het waarschijnlijk snel merken tussen de lakens! 

Lees ook: Altijd honger? Dat komt waarschijnlijk door dit ingrediënt

Bron: Women's Health USA, Beeld: iStock

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');