Vier momenten waarop je de weegschaal moet vermijden

Je gewicht is niet meer dan een getal. Toch is het verleidelijk om af en toe op de weegschaal te gaan staan. Maar doe het niet op deze vier momenten.

Vier momenten waarop je de weegschaal moet vermijden

Je gewicht is niet meer dan een getal. Toch is het verleidelijk om af en toe op de weegschaal te gaan staan. We get it. Maar doe het zeker niet op deze vier momenten.

De dag na een zware workout

Inspannende oefeningen veroorzaken kleine spiertjes in je spieren (zo worden ze sterker). Er stroomt dan veel vocht door je lichaam om het genezingsproces te starten. Daardoor kan het cijfer op de weegschaal hoger zijn. Wacht daarom minstens twee dagen na je workout met op de weegschaal te gaan staan. 

De dag na een lange vlucht

Als je minstens vier uur in een vliegtuig zit, kan er een verkeerde balans in je vocht en elektrolyten ontstaan. Daardoor kun je iets meer wegen dan normaal. Als je jezelf toch wil wegen, zorg er dan voor dat je veel water drinkt tijdens de vlucht en vermijd alcohol en koffie. 

Na het eten van sushi of soep

Maaltijden met veel zout kunnen een stijging in je gewicht veroorzaken, omdat ze ervoor zorgen dat je lichaam meer vocht vasthoudt. 

De week voor je menstruatie

Vijf dagen voor je menstruatie zorgen hormoonschommelingen ervoor dat je meer water vasthoudt en opzwelt. 

Lees ook:

Door slaaptekort eet je zóveel meer calorieën

Wil je afvallen? Eet als een dier

Beeld: iStock, bron: Women's Health