In aantocht: chocolade met bijna de helft minder suiker

Ben jij ook zo'n fan van chocolade? Kun je er echt niet afblijven, hoe hard je ook probeert? Goed nieuws: binnenkort is er 'gezondere' chocolade.

In aantocht: chocolade met bijna de helft minder suiker

Ben jij ook zo'n fan van chocolade? Kun je er echt niet afblijven, hoe hard je ook probeert? Goed nieuws: binnenkort is er 'gezondere' chocolade waardoor we ons minder schuldig moeten voelen.

Nestlé' wil de hoeveelheid suiker in hun chocoladerepen verminderen zonder dat de smaak minder lekker wordt. Het bedrijf geeft aan dat ze hiervoor een manier gevonden hebben. Wat de techniek precies inhoudt, houdt het merk natuurlijk liever voor zichzelf. Stefan Catsicas van 'Nestlé' wil echter wel vertellen hoe het ongeveer werkt:

De kristallen lossen sneller op, waardoor de smaakpapillen sneller gestimuleerd worden. We proberen de complexe structuren van onbewerkte voeding te kopiëren door suiker op een andere manier te verdelen

Veertig procent minder suiker

Het bedrijf zegt dat hun chocolade door deze techniek maar liefst veertig procent minder suiker bevat. 'Nestlé' hoopt de chocolade vanaf 2018 op de markt brengen. Met andere woorden: in 2018 kunnen we hopelijk schaamteloos een KitKat eten. We like!

Lees ook:

Must have: chocolade tegen menstruatiepijn

Welke chocolade is het gezondst?

Beeld: iStock, bron: nina.be