Welke chocolade is het gezondst?

Af en toe een blokje chocolade eten is goed voor je. Het zit vol antioxidanten en bevat weinig suiker. Maar welke chocolade is het gezondst?

Af en toe een blokje chocolade eten is goed voor je. Het zit vol antioxidanten en bevat weinig suiker. Maar welke chocolade is het gezondst? 

Tip één: witte chocolade is het niet. Dat wordt namelijk niet van cacaopoeder gemaakt, maar van cacaovet gemengd met suiker en melkpoeder. En het zijn juist de polyfenolen (de gezonde antioxidanten) in cacaopoeder die chocolade gezond maken.

Tip twee: pure chocolade is de beste optie. Nu denk je vast: dit wist ik toch al? Maar er zijn veel verschillende soorten pure chocolade. Welke is het beste?

Puur

Dat we het beste voor puur kiezen, weten we al. Maar in Europa wordt chocolade al puur genoemd als vanaf 35 procent cacao. Wat is nu eigenlijk écht pure chocolade? Nou, hoe hoger het cacaopercentage, hoe beter. Minstens 50 procent cacao dus, maar 70 procent of meer is het beste. 

Rauw

Rauwe chocolade is momenteel erg populair. Hierbij worden de ingrediënten niet warmer gemaakt dan 46 graden, waardoor de concentratie aan antioxidanten in topconditie blijft. Rauwe chocolade bevat ook geen toegevoegde suikers en voornamelijk natuurlijke vetten.

Biologisch 

Als er ‘biologisch’ op de verpakking van chocolade staat geschreven, betekent dit dat 95 procent van de ingrediënten biologisch is verkregen. De cacaobonen zijn dus vrij van pesticiden en insecticiden.

Conclusie

Een combinatie van rauwe, biologische, en écht pure chocolade (dus minstens 70 procent) is het beste. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be

Laatste nieuws