Zo blijf je ook in het weekend in balans

Soms lijkt het alsof die twee dagen tussen vrijdag en maandag je dieet willen saboteren. Maar met deze tips blijf je in balans, ook in het weekend.

Zo blijf je ook in het weekend in balans

Soms lijkt het alsof die twee dagen tussen vrijdag en maandag je dieet willen saboteren. Maar met deze vijf tips blijf je in balans, ook in het weekend.

Hou je aan je eetschema

Eet gewoon zoals je op een weekdag zou eten. We zijn snel geneigd om in het weekend een maaltijd over te slaan en dan 's avonds meer te eten, wat dus niet goed is. Eet gewoon ontbijt, lunch en avondeten. En zorg voor gezonde snacks tussendoor, net als in de week. 

Bestel een andere cocktail

In plaats van een fancy cocktail te kiezen met alles erop en eraan (en dus veel suikers), kun je beter gaan voor een cocktail die bestaat uit veertig procent alcohol gemixt met bruiswater, zoals een vodka soda. Als je toch een beetje extra smaak wil, kun je vers fruit of muntblaadjes toevoegen. (Tip: deze 5 skinny cocktails van Bo)

Laad je koelkast vol met caloriearme drankjes

Als je minder gezond gaat eten, kies je meestal ook sneller voor ongezonde drankjes zoals koffie, light frisdranken of andere drankjes met suiker. Zorg dat je geen frisdrank in huis hebt en laad je koelkast vol met water. Hier kun je zelf fruit of muntblaadjes aan toevoegen als je wil.

Plan activiteiten

Bang dat je weer te veel alcohol drinkt op een vrijdag- of zaterdagavond? Plan de volgende ochtend een workout of brunch zodat je weet dat je vroeg op moet en je je dus (hopelijk) makkelijker in kunt houden. 

Neem gezonde snacks mee

De kans dat je in het weekend onverwacht ergens blijft hangen, is vrij groot. Zorg dus dat je altijd gezonde en voedzame snacks in je tas hebt, zodat je geen dipje krijgt en daardoor naar ongezonde dingen grijpt. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health