Dit moet je nooit doen voor je gaat slapen

Er zijn dingen die je beter kunt vermijden als je een goede nachtrust wil...

Dit moet je nooit doen voor je gaat slapen

We vertelden je al wat je het beste kunt eten voor het slapengaan en waarom je je mobiel beter niet mee kunt nemen in bed. Maar er zijn nog zes dingen die je moet vermijden als je een goede nachtrust wil.

Fel licht

Probeer minstens een half uur voordat je gaat slapen niet meer in fel licht te zitten. Daaronder vallen dus ook je mobiel, tv en iPad. Als het donker is, stijgt de melatonine in je bloed waardoor je minder alert en slaperig wordt. 

Gewelddadige series en films 

Je geest raakt te veel geprikkeld, waardoor je moeilijk in slaap valt of wakker wordt 's nachts. 

Workouts 

Doe minstens twee uur voordat je gaat slapen niet meer aan sport. Yoga en ademhalingsoefeningen mogen wel. Sporten helpt trouwens wel voor een goede nachtrust, maar doe het gewoon niet voordat je naar bed gaat. 

Caffeïne 

Het beste is om na twee uur 's middags geen koffie meer te drinken, of toch minstens acht uur voordat je gaat slapen niet meer. 

Jezelf dwingen om wakker te blijven

Meestal word je moe tussen 22.45 en 23.00 uur. Als je dan niet gaat slapen en jezelf dwingt om wakker te blijven, krijg je een soort kick waardoor je wakker kunt blijven tot twee uur 's nachts. 

Stress

De meest gehoorde reden waarom mensen niet kunnen slapen is stress. Velen weten niet hoe ze moeten stoppen met piekeren. Yoga of meditatie kan dan een oplossing zijn. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health