Chocolade helpt tegen verkoudheid

Chocolade helpt tegen verkoudheid. Dat blijkt uit onderzoek van Professor Alyn Morice. Meer details op Happy in Shape!

Chocolade helpt tegen verkoudheid

Chocolade helpt tegen verkoudheid. Dat blijkt uit onderzoek van Professor Alyn Morice, hoofd van de studie cardiovasculaire (hart en vaten) en respiratoire (ademhaling) aan de universiteit van Hull in Engeland.

Professor Morice deed jarenlang onderzoek naar de medische waarde van chocolade. “Ik weet dat het apart klinkt, maar als onafhankelijk clinicus kan ik na jarenlang onderzoek garanderen dat het klopt”, aldus Alyn tegen Daily Mail. Uit zijn onderzoek blijkt dat hoestmedicijnen die cacao bevatten beter werken dan andere varianten. 60% van de patiënten die op chocolade gebaseerde medicijnen innamen, zagen binnen twee dagen verlichting van de symptomen. Een verkoudheid klinkt in ene een stuk lekkerder toch?

HOEST MOGELIJK?

Chocolade heeft namelijk een remmend effect, doordat het meer plakkerig en stroperig is dan de standaard hoestmiddelen. Zo zou chocolade een laagje vormen dat je zenuwuiteinden in je keel beschermt, waardoor de neiging tot hoesten afneemt. Yay.

Dit komt doordat chocolade theobromine bevat wat bepaalde zenuwen blokkeert. Je hoestreflex stopt zo. Theobromine bleek in dit onderzoek effectiever te zijn dan bijvoorbeeld codeïne. En laat in een reep pure chocolade nu voldoende theobromine zitten om effect te hebben op je hoest!

CHOCOMELK?

Kauwen op een stukje pure chocolade zou beter zijn dan een kop warme chocolademelk, hoewel dit weer zich hier nu juist uitstekend voor leent. Let wel: chocolade is pas echt effectief in combinatie met andere ingrediënten in medicijnen die cacao bevatten. Gouden tip bij beginnende verkoudheid: neem eerst een lekker stukje pure chocola en ga daarna naar de winkel voor een hoestdrankje met een vleugje cacao. Hoest smakelijk!

Bron: Daily Mail, NU.nl, Metronieuws.nl