Zo beweeg je ook in de winter

Zo beweeg je ook in de winter. Lees nu onze tips op Happy In Shape!

Zo beweeg je ook in de winter

Het is koud, nat en donker... We weten het: de herfst en winter zijn niet echt motiverende seizoenen om te sporten en bewegen. Toch is het nu juist belangrijk om het wel te doen, want je heb je krachten hard nodig nu een verkoudheid weer op de loer ligt. Zo beweeg je ook in de winter. 

Ga naar de sportschool

De fitness bestaat niet voor niks. Als je er tegenop ziet om je dagelijkse rondje te lopen in de kou, kun je ook op de loopband gaan staan. Het is warm, je bent omringd door anderen en je doet toch je dagelijkse workout.

Draag warme kleding

Sport je toch liever buiten? Geen probleem, daar bestaat warme kleding voor!- Draag meerdere lagen, zodat je iets uit kunt trekken als je het te warm krijgt tijdens het lopen.- Kies voor een lange sportbroek of legging, zodat je benen volledig bedekt zijn.- Draag handschoenen, een sjaal en muts.- Doe altijd een warming-up, zodat je spieren al opgewarmd zijn.

Luister naar motiverende muziek

Tip: Because I'm Happy van Pharrell Williams. Works every time.

Zoek een sportmaatje

Of een hond! Dan moet je sowieso de deur uit om je huisdier uit te laten.

Sport thuis

Er zijn genoeg fitnessvideo's te vinden op Youtube en een springtouw kost bijna niets.

Beweeg zo veel mogelijk

Neem de trap in plaats van de lift. Zet je auto niet voor de deur van je werk, maar loop nog een stukje. Ga tuinieren of buiten spelen met je kinderen (of neefjes en nichtjes).

You go girl!

Bron: gezondheidsnet.nl