Zo word je strakker dan strak!

Met de tips van Elske Sorel krijg je zo een strak lichaam!

Zo word je strakker dan strak!

Personal trainer Elske Sorel geeft een paar handige tips om je lichaam zo strak mogelijk te krijgen.

Drinken is zó belangrijk! Van binnenuit kun je veel regelen. Drink veel water, reinig je lichaam, neem elke ochtend een glas met warm water en citroen. Probeer 2 a 3 liter water te drinken.

VoedingClean eten is belangrijk. Dit betekent niets anders dan pure voeding. Groenten, (peul vruchten zijn erg goed) fruit, noten, kwark, vis en gevogelte. Geen suiker, transvetten en niet te veel koolhydraten in de vorm van pasta, aardappelen, rijst en brood.

Krachttraining-Laat je spieren je vet verbranden! Hoe meer spieren, hoe sterker je wordt, maar nog leuker, hoe hoger je zit in je vet verbranding. Ook je after-burn gaat langer door. Uiteraard voor de mooie lijnen is krachttraining erg belangrijk. Dus train hierbij met zwaar gewicht, ongeveer tussen de 4 en 6 sets en rond de 8 – 12 herhalingen.

KrachtuithoudingJe spieren worden getraind om langer kracht te leveren. De uithouding van je spieren verbetert.  Train met iets minder zwaar gewicht. Tussen 4 en 6 sets en rond de 15 – 20 herhalingen.

IntervalEen training die belangrijk is om je verbranding hoog te houden, je brengt je hartslag steeds snel omhoog en je krijgt weer even de tijd om te rusten, om hem vervolgens weer snel omhoog te brengen. De oefeningen kunnen met eigen lichaamsgewicht: dus bijvoorbeeld 30 seconden squat jumps, 30 seconden push-ups, 30 seconden lunge jumps, 30 seconden burpees. Doe dit 4 rondes.

DuurtrainingVoor sommige mensen werkt duurtraining als de beste vet verbrander, voor sommigen werkt interval beter, maar een combinatie hiervan is perfect. Wanneer duurtraining als funtie verbranden heeft, is het wel belangrijk dat het minimaal een uur duurt. Het gaat er niet om dat de intensie heel heftig is, maar eerder om de duur van de training. Hoe langer, hoe meer je verbrandt. Uiteraard als jij de intensiteit kunt verhogen en de duur kunt aanhouden, is het ook perfect.

Het gaat niet vanzelf, dus wees streng voor jezelf!

Elske Sorel - www.jonetsu.nl