Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: wortelsoep met kokos en gember. Meer lezen over gember? In dit artikel vertellen we waarom gemberthee zo gezond is.
Ingrediënten voor één pan/vier kommen- 500 gram wortels, in plakjes 250 ml kokosmelk 1 tl vers geraspte gember 1 klein rood pepertje, zonder zaadjes en in kleine ringetjes 1 ui, gesnipperd Snuf zout 1 el (kokos)olie
Optionele kruiden om eraan toe te voegen- 1 tl djintan (gemalen komijnzaad) 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad) 1 tl kerrie 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, wortel en gember in een paar minuten.2. Schenk de kokosmelk erbij en laat dit mengsel zachtjes koken tot de wortels zacht zijn. Het liefst zo kort mogelijk zodat zoveel mogelijk voedingstoffen behouden worden. Dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten, afhankelijk van hoe dun je de plakjes wortel gesneden hebt.3. Pureer de soep zodra de wortels zacht zijn en breng hem op smaak met de kruiden. Schenk er een scheutje water bij indien je de soep graag dunner hebt.
Schenk de soep in mooie gekleurde kommen en garneer af met een paar ringetjes rode peper en sesamzaadjes.