Juicen of blenden? Dit zijn de belangrijkste verschillen..

Happy in shape legt je de verschillen uit tussen de blender en de slowjuicer.

Juicen of blenden? Dit zijn de belangrijkste verschillen..

Juicen en blenden zijn enorm hot op dit moment en zelf doen we graag mee. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen juicen en blenden?

Juicen betekent simpelweg dat je van een aantal ingrediënten een sap maakt. Dit doe je met een slowjuicer. Voor het blenden maak je gebruik van een blender. Beide methoden zijn goede manieren om eenvoudig je lichaam aan te vullen met gezonde voedingsstoffen.

De voor- en nadelen van blenden:Voordelen• Je kunt meer dan alleen groente en fruit mengen. Samen met je groentes en fruit kun je bijvoorbeeld noten, zaden, avocado’s, oliën of eiwit poeders aan je smoothie toevoegen.

• Vezels helpen je maag te vullen – In een blender behoud je de vezels van je groentes en fruit. Deze vezels geven je een voldaan gevoel.

• Kinderen vinden smoothies lekkerder. Smoothies zijn makkelijk te verdikken met bijvoorbeeld bevroren stukjes fruit. Met de juiste ingrediënten krijgen ze dus een lekkere toetje wat veel weg kan hebben van een milkshake.

Nadelen• Minder voedingsstoffen per glas. Omdat de smoothies inclusief vezels zijn moet je meerdere smoothies drinken dan sap om dezelfde hoeveelheid vitaminen en mineralen per glas binnen te krijgen.

De voor- en nadelen van juicen:Voordelen• Meer voedingsstoffen per portie, omdat de vezels worden verwijderd.• Makkelijker voor je lichaam om voedingsstoffen te verteren. Wanneer je gaat juicen dan haal je alleen maar de voedingsstoffen en het grootste gedeelte van het water uit je groentes en fruit. Vezels en dergelijk worden verwijderd. Zo kan je lichaam gelijk beginnen met het opnemen van de vele voedingsstoffen zonder dat het nog bezig gaat het verteren van vezels.

Nadelen• Slowjuicers hebben wat meer tijd nodig om schoongemaakt te worden. Ze bevatten meer onderdelen waardoor het reinigen dus meer tijd in beslag neemt.

Bron: Smooto.nlBeeld: Sanoma