doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Deze trui uit de jaren 70 maakt een comeback

Je ziet 'em nu bij iedereen.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Trui jaren 780 comeback

Wie wat bewaart, heeft wat. Helemaal als het om mode gaat, want trends komen vroeg of laat altijd weer terug. Zo blijkt maar weer, want de trui die op dit moment helemaal trendy is, was in de jaren 70, 80 en 90 ook al razend populair.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Halve trui

Of je nu liever een coltrui, trui met V-hals of een vest draagt, maakt met deze truientrend eigenlijk niet meer uit. Dit item biedt namelijk alles in één. We hebben het natuurlijk over de trui met halve rits of knopen. In de jaren 70, 80 en 90 was deze trui al heel populair en nu, zo’n veertig jaar later, is hij opnieuw in de mode.

Seventies

In de jaren 70 werden truien gekenmerkt door bonte kleuren, een V-hals en een kabelstructuur. Daarnaast kwam de trui met een halve, verticaal ingewerkte rits of knopen toen op. Die rits of knopen loopt van de kraag tot de borst. Dergelijke truien bleven tot en met de jaren 90 en de 00’s populair — en nu zijn ze dus weer terug!

Sportief of sexy

Of ze nu van katoen, wol of fleece zijn, deze truien zijn ideaal voor de herfst en winter. En het mooiste is dat je zelf de look kunt bepalen. In een handomdraai verander je het kledingstuk van een warme coltrui naar een luchtigere sweater met V-hals. Ga jij voor sportief of sexy? Een sportieve look creëer je door de rits hoog dicht te trekken. Doe je de rits omlaag? Dan creëer je juist een meer sexy en chic uiterlijk.

Heb jij wat inspiratie nodig hoe je deze heerlijke 70’s trui kunt dragen? Wij zetten een paar ideeën op een rijtje:

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');