6 Tekenen dat jullie vrienden voor het leven zijn

Zo kun je echte vriendschap herkennen.

De een heeft een grote vriendengroep, de ander heeft slechts één goede vriend of vriendin. Sommige vrienden zijn maar voor even, anderen zijn er voor het leven. Maar hoe kun je echte vriendschap eigenlijk herkennen? Wij zetten zes tekenen op een rijtje.

1. Jullie accepteren elkaar
Echte vrienden accepteren elkaar voor wie ze zijn en niet voor wie ze zouden moeten of kunnen zijn. Een goede vriend accepteert jou zoals je bent, met imperfecties en al. Je hoeft je niet anders voor te doen. Als je verdrietig bent, hoef je niet te doen alsof er niets aan de hand is en ook je enthousiasme of gekkigheid hoef je niet te onderdrukken in een echte vriendschap.

2. Jullie vriendschap gaat door dik en dun
Het leven heeft zijn ups en downs. Echte vrienden zijn er niet alleen gedurende de ups, maar juist ook bij de downs. Zit je niet lekker in je vel, ben je overspannen of is je relatie over? Dan staat jouw vriend of vriendin gelijk voor de deur met een grote doos bonbons en een schouder om op uit te huilen. En andersom natuurlijk ook: als jouw vriend(in) jou nodig heeft, maak je tijd – ook al heb je het nog zó druk.

3. Jullie maken tijd voor elkaar
Beiden hebben jullie een druk leventje. Jullie werken, hebben kinderen, doen allebei een andere sport, noem het maar op. Toch doen jullie je best om tijd voor elkaar vrij te maken. Een vriendschap is immers ook een relatie waarin je moet investeren. Of dit nu een wekelijks belletje, een appje of een spontaan bezoekje is.

4. Jullie gunnen elkaar de wereld
Echte vrienden zijn er niet alleen voor elkaar in de moeilijke tijden, maar willen elkaar ook graag zien slagen. Een echte vriend staat je toe te juichen vanaf de zijlijn en hoopt niet stiekem dat je valt.

5. Jullie vertellen elkaar de waarheid
Jij en je beste vriend(in) kunnen álles tegen elkaar zeggen. Het maakt niet uit hoe gek, beschamend, eng of ongemakkelijk het is: jullie kunnen het bij elkaar kwijt. Geef jij bijvoorbeeld aan dat je een bepaalde opmerking van hem of haar niet zo fijn vond, dan reageert hij of zij daar begripvol op en hebben jullie het er samen over. Jullie proberen er altijd samen uit te komen.

6. Jullie inspireren elkaar
Echte vrienden helpen elkaar om beter te worden. Zo spoor jij je beste vriend(in) aan om tóch die cursus te gaan volgen en sleept hij of zij jou mee naar de sportschool. Jullie halen het beste in elkaar naar boven.

Bron: Dingenvoorvrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws