Oh no: 1 op de 7 mensen ruziën met familie of vrienden over corona

De meeste ruzies vinden plaats tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.

ruzie

Het is al bijna twee jaar het gesprek van de dag: corona. Het onderwerp komt dagelijks aan bod in het journaal en talkshows, maar ook onderling raken we er niet over uitgepraat. Die gesprekken eindigen soms echter in stevige discussies en ruzies. In sommige gevallen wordt het contact zelfs definitief verbroken, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Ruzie

EenVandaag zocht uit hoeveel mensen ruzie maken over corona en waarom. Van de 31.000 deelnemers aan het onderzoek ruziën en discussiëren 59 procent van de mensen met familie en vrienden over corona en het coronabeleid. Hoewel een goede discussie op z’n tijd moet kunnen, lopen dit soort gesprekken bij sommige mensen nogal uit de hand.

Weinig begrip

Eén op de zeven mensen geeft aan flinke ruzie te hebben met familie of vrienden over het coronavirus. De meeste ruzies ontstaan tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Deze twee groepen staan soms lijnrecht tegenover elkaar en kunnen behoorlijk botsen. Dat komt omdat ze maar weinig begrip hebben voor elkaars overtuigingen.

Bij sommigen uit dit zich in een pittige discussie, maar bij anderen lopen de emoties zo hoog op dat het contact daadwerkelijk verbroken wordt.

Niet begrepen

Zo’n 70 procent van de gevaccineerden heeft geen begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren. Zij geven ongevaccineerden vaak de schuld van de huidige lockdown en vinden dat zij verantwoordelijk zijn voor de beperkingen.

Een deel van de onderzoeksgroep heeft ook het contact met een familielid verbroken. De oorzaken? Meningsverschillen, familieleden die zich niet aan maatregelen houden of complottheorieën delen.

Ongevaccineerden voelen zich juist vaak onbegrepen door gevaccineerden. Zij vinden dat iedereen zijn eigen keuzes moet kunnen maken. Omdat sommigen ervoor kiezen geen prik te halen, worden zij geweigerd door familieleden of vrienden die wél een vaccin hebben gehaald.

Bron: Tips en Weetjes, Flair | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Flair
  • iStock