Hack: je kunt vaatwastabletten ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Geweldig!

vaatwastabletten

Vaatwastabletten gaan in de -surprise!- vaatwasser. Tenminste, dat is waarschijnlijk waar je ze voor gebruikt. Maar wist je dat deze frisse blokjes handig zijn voor nog veel meer klusjes in huis?

1. Pannen

Zitten er aangekoekte etensresten in de pan en krijg je dit hardnekkige vuil lastig eraf? Dan is een vaatwastablet je nieuwe beste vriend. Zet de pan met aangekoekte etensresten op het fornuis. Vul de pan met een laag water en leg hier het tablet in. Zet het fornuis aan op middelhoog vuur en laat dit een aantal minuten koken. Voeg vervolgens de pan schoon met water en een spons of afwasborstel en hij zal er weer uitzien als nieuw!

2. Gele vlekken

Nog zo’n lastige vlek om te verwijderen: gele vlekken in bijvoorbeeld witte t-shirts. Met name bij de oksels zijn deze gele zweetvlekken lastig weg te krijgen. Een vaatwastablet is hierbij je redder in nood. Het enige wat je hoeft te doen is een vaatwastablet toevoegen aan de wasmachine. Volg het normale wasprogramma en je kleren zullen weer stralend wit zijn!

3. Bruine aanslag

De echte theeleuten onder ons kennen dit probleem: de lelijke bruine aanslag die achterblijft in je theepotten en glazen. Hoe hard je ook boent tijdens het afwassen, echt makkelijk te verwijderen is het niet. Maar, daar komt nu verandering in dankzij de vaatwastablet. Voeg wat kokend water samen met een vaatwastablet in de theepot of verdeel het water over de theeglazen. Laat dit een uurtje inweken en spoel het servies goed af. Je zal zien dat de bruine aanslag is verdwenen!

4. Geurverdrijver

Iets wat regelmatig voorkomt in veel huishoudens is dat de kooklucht nog lang blijft nahangen in de woning. Helemaal wanneer je een visje hebt gebakken of het gourmetstel weer eens gebruikt hebt. Een makkelijke manier om van deze kooklucht in huis af te komen is om een vaatwastablet te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is een grotere pan met een flinke laag water te vullen. Zet dit op een laag vuurtje en voeg een vaatwastablet toe. De kooklucht wordt door de pan met water geabsorbeerd en je woning zal verlost zijn van alle vieze geurtjes.

5. Frituurpan

Eén van de meest vervelende klusjes in huis is om de frituurpan schoon te maken. Het overtollige vet aan de binnenzijde van de pan laat vaak moeilijk los. Gelukkig kan een vaatwastablet dit probleem makkelijk oplossen. Vul de lege frituurpan voor driekwart met (warm) water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Laat ook het frituurmandje in de pan zitten. Zet de frituurpan aan op maximaal 90 graden voor ± 10 minuten. Spoel hierna de pan af met wat heet water. Extra tip: er kan een frituurlucht vrijkomen bij het schoonmaken van de pan, dus zet even een raam open.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock