Gaby Blaaser blikt terug op Special Forces: 'De woorden 'ik ben niet niks' zal ik altijd bij me dragen'

Premiere van de Halloweenfilm House of No Limits

Gaby Blaaser was een van de tien BN'ers die meedeed aan het programma Special Forces Vips. In aflevering drie werd het Gaby te veel en sprak ze de woorden: "Ik geef het op" uit tegen de staf. Maar hoe kijkt de actrice terug op haar loodzware avontuur in Slovenië? 

Ik ben niet niks

Na een aantal pittige opdrachten, kwam Gaby zichzelf behoorlijk tegen in Special Forces Vips. In aflevering drie besluit de presentatrice de handdoek in de ring te gooien en deelt ze met de staf dat ze het opgeeft. Hoewel Gaby met opgeheven hoofd het programma verliet, vond ze het niet niks om te stoppen. "Ik vond het moeilijk om de stekker eruit te trekken", deelt de actrice met Women's Health Mag. "Ik wilde zo graag doorgaan, maar als er twintig keer tegen je wordt gezegd dat je de groep ophoudt en je fysiek niet sterk genoeg bent, kun je beter de eer bij jezelf houden."

Als Gaby tegen staflid Erik zegt dat ze opgeeft, verlaat ze het programma, maar niet zonder een belangrijke boodschap. "Jij bent niet niks. En dat moet je nooit meer vergeten. Dat is hetgene wat je mee naar huis moet nemen", deelt hij met Gaby. Een mooi moment dat ze nooit zal vergeten. "De woorden 'ik ben niet niks' zal ik altijd bij me dragen en ik heb het programma met opgeheven hoofd verlaten."

Terugblik

Gaby heeft een mooie boodschap overgehouden aan het loodzware programma, maar wat vond ze het allerzwaarst om te doen? "Het fysieke gedeelte", blikt Gaby terug. "Dat lopen op die zware kisten, met een tas van 25 kilo op je rug, met weinig slaap en weinig eten. Ja, dat brak mij me snel op", deelt de actrice. "Er werd ook geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen, dus daar heb ik me op verkeken. Ik begrijp nu wel waarom er zo weinig vrouwen bij de Special Forces zitten."

Ook maakten de zware outfit die ze tijdens de opdrachten droeg het niet bepaald makkelijker. Zo deelt Gaby dat de kleding ontzettend waar was – helemaal als het tenue ook nog eens nat was. "En wat het ook zwaar maakt, is het non-stop gas geven en niet weten wanneer je even mag stoppen."

Trots

Nu het programma bij Videoland te zien is, kon iedereen de kwetsbare kant van Gaby zien. Iets wat ze wel spannend vond. "Mensen zien mij op Instagram of televisie altijd als de 'sexy Gaby', maar ik vind het cool om nu te laten zien dat ik ook stoer én kwetsbaar ben. Iedereen heeft altijd wel een mening over mij en om die reden zet ik normaal gesproken snel een masker op."

Maar dat masker kon ze niet zomaar in Slovenië opzetten. Volgens Gaby doorziet de staf alles meteen. "Ze gaan heel diep, waardoor ik meerdere keren in tranen uitbarstte. Ik ben blij dat ik dit stukje van mezelf met de rest van Nederland kan en mag delen, want ook dit is de echte Gaby."

Bron: Women's Health Mag | Beeld: BrunoPress