Zoë Kravitz openhartig over mentale gezondheid en eetstoornissen

'Ik kan niet goed presteren als ik me niet goed voel.'

Zoë Kravitz schittert als Catwoman in de nieuwste Batman-film van Christopher Nolan. De Big Little Lies-actrice moest voor deze film goed in shape zijn en aan Glamour UK vertelt Zoë hoe ze voor haar lichaam, maar ook voor haar mentale gezondheid zorgt.

Struggles

Zoë deelt met Glamour UK dat ze bijzonder trots is dat ze een vrouwelijk personage mag spelen in een door mannen gedomineerde filmfranchise. Zoë is maar wat blij met haar carrière, maar geeft toe dat het als vrouw niet altijd makkelijk is om te voldoen aan de beauty standards van Hollywood. 

“Iedereen heeft daarin zijn of haar eigen reis. Ik heb zelf gestruggeld met eetstoornissen en de druk om er op een bepaalde manier uit te zien. Ik heb nu een gezonde balans gevonden als het aankomt op het vooropstellen mijn mentale gezondheid en mijn lichaam. Ik kan niet goed presteren als ik mijn lichaam niet heb gevoed en me niet goed voel.”

Voorbereiden Batman

Zoë nam de rol van Catwoman voor haar rekening in de film Batman en daarvoor moest ze goed in vorm zijn. De actrice bereidde zich goed voor op deze rol, maar besloot om haar eigen behoeften altijd op de eerste plaats te zetten, en niet over haar grenzen te gaan. Zo deelt ze dat ze zich realiseerde dat ze het best presteert als ze haar lichaam alle voedingsstoffen geeft dat het nodig heeft. 

“Ik probeerde zo gezond mogelijk te leven om in vorm te komen. Maar ik lette er ook op dat ik gezond bezig was om me goed te (blijven) voelen.” De actrice wist maar al te goed dat er een verschil zit tussen gezond leven om in vorm te komen en tussen overcompenseren om te voldoen aan een body standard. Haar advies is dan ook: “Luister naar je lichaam en ontwikkel een gezonde balans.” Hear, hear!

Bron: Eat This, Not That, Glamour UK | Beeld: BrunoPress