Kylie Jenner openhartig over mentale problemen

"Het is moeilijk", aldus de realityster.

Sinds de geboorte van haar zoon begin februari is het rustig op de Instagram van Kylie Jenner. En dat is niet zonder reden. In een video laat ze weten dat ze het mentaal moeilijk heeft.

Niet makkelijk

Op Instagram lijkt het leven altijd mooi, maar niets is minder waar. Daarom wil Kylie graag eerlijk zijn over de mentale problemen die ze momenteel ervaart, om te laten zien dat ze net als ieder ander ook maar een mens is.

Begin dit jaar kwam haar tweede kindje met Travis Scott ter wereld: Wolf Webster. Nadat ze het blijde nieuws had gedeeld, bleef het stil op social media. Ze vertelt nu, ruim een maand na de bevalling, dat ze niet lekker in haar vel zat. "De periode na de geboorte is niet makkelijk geweest. Het is erg moeilijk. Moeilijker dan het met mijn dochter was", legt ze uit.

Mentaal en fysiek

"Het is mentaal, fysiek en spiritueel niet makkelijk. Het was een rollercoaster", zegt de realityster. "Ik wilde niet zomaar weer opduiken zonder dit uitgelegd te hebben. Als je online kijkt, ziet alles er makkelijk uit en voor sommige mensen is dat ook zo, maar niet voor mij." Ze laat weten zich nu een stuk beter te voelen en wil andere moeders op het hart drukken dat het niet erg is om je in het begin slecht te voelen.

Teveel druk

Ondanks dat haar -soms moeilijke- avontuur als nieuwe moeder van twee kindjes vast en zeker aan bod zal komen tijdens het nieuwe seizoen van The Kardashians, hoopt ze andere moeders met dit korte bericht te kunnen helpen. "Toen ik me realiseerde dat ik mezelf teveel onder druk zetten, probeerde ik mezelf eraan te herinneren dat ik een mensje heb gemaakt. Een mooi, gezonde jongen. We moeten stoppen onszelf te vertellen dat we snel na een bevalling mentaal en fysiek weer de oude moeten zijn", sluit ze af.

Bron: The Sun | Beeld: BrunoPress