Wow: zoveel geld bespaar je als je stopt met roken

Holy moly!

Quit Smoking

Stoppen met roken is voor velen niet makkelijk, maar wel goed voor de portemonnee. Dat weet iedereen. Maar dat je zóveel bespaart door te stoppen met sigaretten kopen, wist je waarschijnlijk niet.

Ka-ching!

Je koopt hier een pakje sigaretten, daar een pakje sigaretten... Het is een gewoonte. Iedere keer een klein bedrag uitgeven voelt niet als een grote uitgave, maar als het meerdere keren per week of zelfs per dag is, is het natuurlijk een ander verhaal. AD onderzocht hoeveel geld je nou echt bespaart als je stopt met roken. Komt-ie: een pakje sigaretten kost gemiddeld €8,20, weet het dagblad. Gaat er per dag een heel pakje doorheen, dan heb je het over jaarlijks zo'n €3000. Holy moly! Dat is een luxe vakantie per jaar extra.

Maar er is meer…

Oké, dat je veel geld overhoudt is je misschien niet geheel onbekend. Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat je ook indirect geld bespaart. Namelijk op de premie van je overlijdensrisicoverzekering. Die zou lager zijn als je niet rookt en per jaar zo'n €320 schelen, heeft vergelijkingssite Independer berekend. De gemiddelde looptijd van deze verzekering is vijftien jaar. Reken maar uit… Dan heb je het over een totaal van €4800. Dus ben je gestopt, vergeet dat dan niet door te geven!

Nou, als je nog een extra zetje nodig hebt om te stoppen met roken, dan is dit hem wel. Ka-ching!

Bron: Radar | Beeld: iStock