Selma Omari openhartig over verleden: 'Ik heb uitgesproken dat ik zelfmoord wilde plegen'

Haar moeilijke jeugd heeft haar gevormd tot de vrouw die ze nu is.

Ze weet precies wat ze wil en is niet op haar mondje gevallen. Maar die mentaliteit is Selma Omari niet komen aanwaaien. Een verleden waarin ze heftig gepest werd, heeft haar gevormd tot de vrouw die ze nu is. "Het ging heel slecht met me"

Gepest

De influencer was onlangs te gast in een aflevering van Geroezemoes van Fawry Not Sawry, waar ze zich kwetsbaar opstelde. Selma barst tegenwoordig van het zelfvertrouwen. En ondanks dat er veel over haar wordt gepraat, doet het haar niks. Die dikke huid heeft ze te danken aan haar pestverleden. "Ik werd van groep twee tot groep acht en in de eerste klas gepest. Mensen hebben niet door hoe erg het was. Er werd gewoon jeukpoeder over mijn tafel heen gegooid. Dan veegde ik het weg en had ik de hele dag jeuk. Vervolgens werd ik in de middag in elkaar geslagen door vijf meiden. Dat heeft me echt geleerd om van me af te bijten", vertelt ze met tranen in haar ogen. "Alles wat er nu gezegd wordt, heb ik al een keer gehoord."

Suïcidale gedachten

Die pijn van het pesten draagt Selma voor de rest van haar leven met zich mee. "Op mijn twaalfde vond ik het echt heel lastig. In de eerste klas ging het heel slecht met me. Ik had een gesprek met een maatschappelijk werkster en heb gezegd dat ik zelfmoord wilde plegen. Ik denk niet dat ik het ooit had durven doen, maar ik heb het wel echt uitgesproken."

Ze wil jongeren op het hart drukken om in zichzelf te blijven geloven, wat er ook gebeurt en wat er ook gezegd wordt. "Laat je niet onzeker maken door iemand anders. Kijk naar positieve dingen en verlies nooit jezelf en de dingen waar jij voor staat uit het oog."

Tekst gaat verder onder de video.

Therapie

Toen de influencer later ging vloggen en in de spotlights terecht kwam, was ze net zoals op school opeens weer het gesprek van de dag. Er werd, en wordt nog steeds, van alles over haar gezegd en geschreven. Van haar voormalig relatie met Boef tot haar uitspraken en haar uiterlijk. De mediawereld is pittig, dat weet ze als geen ander. Toen ze na de breuk met Boef met de mening van heel Nederland moest dealen, zocht ze hulp. "Wat mij is aangedaan zit me diep", vertelt ze zonder in details te treden. "Ik heb therapie gehad, maar bidden en met god praten is ook therapie voor mij. Ik heb ook veel gepraat met de mensen om mij heen. Dat heeft me er mentaal doorheen geholpen."

Plastische chirurgie

Met de kritiek op haar uiterlijk en haar keuze voor cosmetische ingrepen, wil ze direct korte metten maken. "Ik ben er altijd eerlijk over geweest. Ik ben transparant", legt ze uit. "Ik ben er ook eerlijk over geweest dat ik een tijdje vond dat ik mijn gezicht had verpest met fillers. Ik waarschuwde mensen er toen voor, omdat ik zelf die fout heb gemaakt." Ze snapt ook niet waarom iedereen er wat van moet vinden. "Als ik aankom, kom ik aan. Als ik afval, val ik af. Als ik mijn lippen wil laten doen, doe ik dat. En als ik dingen niet wil delen, dat hoeft dat toch niet? Die keuze ligt toch bij mij?" En zo is het maar net.

Bron: Geroezemoes | Beeld: BrunoPress