Waarom je eigenlijk niet op een katoenen kussensloop moet slapen

Een goede reden.

Do not disturb

Wakker worden met gezond, glanzend en volumineus haar? Dat kan! En de truc is heel simpel: verwissel je stoffige kussensloop voor een zijdezachte variant. 

Zijde

Gooi de muffige katoenen kussensloop maar gauw in de prullenbak vanaf nu wil jij er alleen nog maar een van zijde. Geloof ons: niet alleen je huid, maar ook je weelderige lokken zullen je eeuwig dankbaar zijn.

"Katoen absorbeert vocht, terwijl zijde het vasthoudt, dus als je op een zijden of satijnen kussensloop ligt, worden de oliën uit je haar vastgehouden, waardoor je haar eerder gevoed dan droog wordt", aldus celebrity haarstylist Jen Atkin.

Minder rimpels

Daarnaast zorgt een zijden kussensloop ervoor dat je glamoureuze coupe langer in model blijft zitten en helpt het bij het verminderen van pluizig haar. Maar dat is nog niet eens alles.

Zo zou het de natuurlijke vochtbalans van je gezicht helpen behouden, en door de gladheid van het materiaal zou het zorgen voor minder rimpels. En dat scheelt toch weer potjes anti-aging cream of prikjes botox bij de plastisch chirurg.

Bron: Grazia | Beeld: iStock