Kies de perfecte ring met deze tips

Thank us later!

Ringen

Er zijn ringen in allerlei categorieën en prijsklassen. Als je op zoek bent naar een duurdere ring die je altijd kan dragen, kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier kijken we naar verschillende soorten ringen, zodat jij binnen no time de perfecte ring hebt gevonden!

Je ringmaat bepalen

Nog voordat je kijkt naar het uiterlijk van je ring, is het belangrijk om de goede maat te hebben. Je wil namelijk niet dat ringen je vingers afknellen of juist net te groot zijn. Gelukkig kan je je ringmaat makkelijk opmeten door een draadje langs je vinger te houden. Als je daarna de omtrek meet, heb je je ringmaat gevonden!

Zilver en goud

Daarna is het goed om te weten of je op zoek bent naar zilveren ringen of juist ringen van goud. Veel vrouwen hebben al een voorkeur voor de ene of de andere. Als je dit nog niet hebt, kan het een goed idee zijn om te kijken naar de tint van je huid. Warme huidtinten combineren vaak goed met goud en koele huidtinten met zilver. Natuurlijk is dit ook deels een kwestie van smaak en moet je een ring dragen die je zelf mooi vindt.

Ringen zonder stenen

Als je op zoek bent naar een simpele ring, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een ring zonder stenen. Veel vrouwen vinden dit namelijk te opvallend en zouden deze ringen niet dagelijks dragen. Als alternatief kun je ook kiezen voor een ring met kleinere stenen. Een ring met één steen, een solitair ring, kan dan ook een optie zijn. Ook de dikte van de ring zelf kan hierin meespelen. Een dunne ring lijkt vaak minimalistischer en eleganter.

Ringen met edelstenen

Als je nu liever een ring hebt die wel edelstenen heeft, is er keuze genoeg. Zo zijn ringen met drie stenen naast elkaar altijd een populaire keuze geweest. Als je toch liever gaat voor iets opvallenders, kan een zogeheten clusterring of entourage ring echt iets voor jou zijn. Deze ringen hebben een opvallende steen in het midden, waar meerdere kleinere stenen omheen zitten geclusterd.

Zegelringen

Een soort ring die terug van weg is geweest, is de zegelring. De kans is groot dat deze je bekend voorkomt van films. Vroeger werden deze ringen namelijk gebruikt om brieven mee te verzegelen. Het zegel van de ring was toen vaak het familiewapen die diep gegraveerd was. Hierdoor kon je met lak je zegel ergens letterlijk opdrukken. Dit type ring is nu weer erg populair, alhoewel er geen familiewapens meer opstaan. Een zegelring valt op en is ideaal om een statement mee te maken. Als het op ringen aankomt, is er dus veel keus! Of je nu gaat voor een simpele ring of een ring waarmee je een statement maakt, met deze tips heb je hem binnen no time gevonden!