Bubble tea, wie kent het niet? De koude thee met Tapioca balletjes komt uit Taiwan, maar verovert al een tijd ons kleine kikkerland. Goedkoop is het drankje niet als je 'em bestelt, maar gelukkig kun je ook zelf aan de slag.
Bubble tea
Bubble tea heeft haar naam te danken aan de zwarte balletjes die onderin het drankje zitten. De Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, maar hebben verder weinig smaak. De textuur komt veel overeen met die van gummibeertjes. De balletjes kun je eten, en door het schudden van de balletjes ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes. Het drankje is met name populair omdat je het in veel verschillende smaken kunt drinken.
Het recept vind je onder de video.
Ingrediënten
- 2 zakjes zwarte thee300 milliliter water (voor de zwarte thee)1 kopje zwarte Tapioca-parel (sago)900 milliliter water (voor het koken van de sago)125 millilter verse melk52 gram eetlepels suikerijsklontjes
- 2 zakjes zwarte thee
- 300 milliliter water (voor de zwarte thee)
- 1 kopje zwarte Tapioca-parel (sago)
- 900 milliliter water (voor het koken van de sago)
- 125 millilter verse melk
- 52 gram eetlepels suiker
- ijsklontjes
Aan de slag!
- Doe de twee zakjes zwarte thee in een kopje en giet er 300 milliliter gekookt water bij.Laat de thee 3-5 minuten zitten. Verwijder de theezakjes en laat ze afkoelen.Breng 900 milliliter water aan de kook.Voeg de zwarte Tapioca balletjes aan het water toe. Roer dit continu door zodat het niet aan elkaar plakt.Kook het op middelhoog vuur. Voeg zo nodig water toe tot de balletjes gaar en doorschijnend zijn.Giet de balletjes af en was ze onder de kraan met koud water.Los bruine suiker op in het water en doe hier de gekookte balletjes in. Dit voorkomt dat het aan elkaar plakt.Doe in een groot drinkglas de gekookte zwarte Tapioca balletjes op de bodem van de beker. Voeg suiker of honing toe.Giet er vervolgens de zwarte thee overheen.Voeg de verse melk toe en meng dit er goed door.Voeg vervolgens de ijsklontjes toe aan het glas. Even goed roeren.Genieten maar!
- Doe de twee zakjes zwarte thee in een kopje en giet er 300 milliliter gekookt water bij.
- Laat de thee 3-5 minuten zitten. Verwijder de theezakjes en laat ze afkoelen.
- Breng 900 milliliter water aan de kook.
- Voeg de zwarte Tapioca balletjes aan het water toe. Roer dit continu door zodat het niet aan elkaar plakt.
- Kook het op middelhoog vuur. Voeg zo nodig water toe tot de balletjes gaar en doorschijnend zijn.
- Giet de balletjes af en was ze onder de kraan met koud water.
- Los bruine suiker op in het water en doe hier de gekookte balletjes in. Dit voorkomt dat het aan elkaar plakt.
- Doe in een groot drinkglas de gekookte zwarte Tapioca balletjes op de bodem van de beker. Voeg suiker of honing toe.
- Giet er vervolgens de zwarte thee overheen.
- Voeg de verse melk toe en meng dit er goed door.
- Voeg vervolgens de ijsklontjes toe aan het glas. Even goed roeren.
- Genieten maar!
Tip: Dit recept is ontzettend veelzijdig. Varieer bijvoorbeeld eens met de soort thee die je gebruikt of de hoeveelheden melk en/of suiker die je gebruikt.
Bron: Kookfans | Beeld: iStock