Dit is waarom je nóóit iedere dag je haar moet wassen

Overtuigd?

Woman bathing and washing hair

Je hebt het vast al vaker gehoord: niet iedere dag je haar wassen. Maar de kans is ook heel groot dat je dat advies niet ter harte hebt genomen, want wie heeft er zin in vettig haar? Toch gaan wij je uitleggen waarom je het haren wassen écht moet gaan afbouwen.

1. Je stript je haar van de natuurlijke oliën

Iedere keer als je je haren wast strip je het van de natuurlijke oliën die je haar juist nodig heeft. Sterker nog, als je iedere dag je lokken wast stimuleer je de talgproductie waardoor het juist sneller vet wordt – en daarom kun je moeilijk de cirkel doorbreken.

2. Het maakt je haar droger

Het kan zijn dat je haar droger wordt als je vaak shampoo gebruikt. Shampoo is gemaakt om je haren schoon te maken en het reinigen van je haar is niet per se heel mild. Droog haar leidt vervolgens eerder tot gespleten haarpunten, dus zorg dat je het niet te vaak wast om dit te voorkomen. Daarnaast is het hete water ook niet ideaal om je haar zacht en glanzend te houden.

3. Je stelt je haar meer bloot aan hitte

Veel vrouwen maken gebruik van een föhn en stylingtools om hun haar in model te brengen. Hoe vaker je je haren wast, hoe meer je die tools gebruikt en hoe meer je haar moet dealen met de hitte van zo’n tang of föhn. Dat is niet erg bevorderlijk voor de conditie van je haar.

4. Het scheelt geld

Als je maximaal twee tot drie keer je haren per week wast bespaar je uiteindelijk geld. Per wasbeurt kan er flink wat shampoo doorheen gaan, vooral als je lang haar hebt.

5. Je haar zit de tweede dag beter

Voor veel vrouwen geldt dat het haar beter zit op dag twee en het is zonde om niet gebruik te maken van de textuur die je haar dan heeft. Haal het daarom niet weg door meteen je haren te wassen! Is je haar toch wat vet bij de haaraanzet? Gebruik dan droogshampoo.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock