Met deze tips zorg je voor een uitgeslapen look

Hier heb je echt wat aan!

Na een zomer vol zon heeft je huid waarschijnlijk een flinke boost vitamine D gekregen. Nu het najaar weer voor de deur staat, is de kans groot dat we wat minder zonneschijn krijgen. Het resultaat daarvan ga je al gauw merken wanneer je zelf geen stappen onderneemt. Denk aan een grauwe huid met kleine vermoeide ogen en misschien zelfs een paar wallen waar je u tegen zegt. Wil je je ook in de winter helemaal op en top wakker voelen? Met de tips in dit artikel zorg jij voor een uitgeslapen look en gevoel.

Zorg voor een goede nachtrust met ritme

De eerste tip komt waarschijnlijk niet uit de lucht vallen, maar is wel enorm belangrijk wanneer je er uitgeslapen uit wilt zien én je uitgeslapen wilt voelen en dat is: voldoende slapen. Een goede nachtrust heeft ontzettend veel invloed op hoe je je voelt en hoe je eruitziet. Met voldoende slaap voel je zowel lichamelijk als geestelijk beter en ben je fitter. Dat is zeker terug te zien in je gezicht. Houd daarom een ritme aan voor je nachtrust en wijk hier zo min mogelijk van af om je zo uitgeslapen mogelijk te voelen en eruit te zien. Dat betekent iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed en iedere ochtend rond dezelfde tijd eruit.

Uitgeslapen look met subtiele make-up

Natuurlijk kan het in de winter zelfs na een goede nachtrust gebeuren dat je er alsnog moe uitziet. Gelukkig hebben we daar een paar hulpmiddeltjes voor waardoor je alsnog gaat stralen en dat is door met subtiele make-up een frisse out of bed look te maken. Gebruik bijvoorbeeld altijd een concealer om de grauwe plekjes en wallen wat lichter te maken. Hier op Huizelijk vind je een overzicht met de beste concealers voor je huid. Daarop kun je gaan voor een subtiele poeder of een beetje foundation en natuurlijk een blush om nog wat extra kleur te krijgen. Maar: pas op dat je niet te overdrijft, want een te dikke laag make-up zorgt er juist voor dat je er alsnog vermoeid uitziet.

Begin de dag met een flinke sportsessie

Wil je je huid liever een natuurlijke boost geven dan kan dat ook op een andere manier. Wist je bijvoorbeeld dat je dag beginnen met een uitgebreide work-out, een wandeling of een fietstocht veel positieve effecten heeft op hoe je huid en gezicht eruit ziet? Sporten in de ochtend zorgt er namelijk voor dat je bloed lekker gaat stromen, waardoor je de rest van de dag over een paar gezonde blossen beschikt. Sporten is uiteraard sowieso goed voor je lijf (en je hoofd) en geeft je al na een paar sessies een gezondere look. Extra mooi meegenomen is dat je 's avonds automatisch wat vermoeider bent dan zonder te sporten waardoor je weer lekkerder en beter kunt slapen. Dat zijn nog maar een paar van de vele beauty voordelen van sporten!

Let op je voeding en drink genoeg water

Wat je ook zeker niet mag vergeten om je uitgeslapen look te verbeteren is op je voeding letten. Veel mensen weten niet of hebben niet door dat wat ze eten automatisch terug te zien is aan de kwaliteit van hun huid. Eet je iedere dag fastfood dan ga je dat gegarandeerd zien. Je hebt bijvoorbeeld meer last van pukkels of je huid is heel vettig. Kies je voor een gevarieerd eetpatroon met voldoende groente, fruit en eiwitten dan kies je niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van je huid. Drink je daar iedere dag ook nog eens voldoende water bij (rond de 2 liter per dag) dan zul je zien dat je gezicht er in de winter beter uitziet dan je ooit had gedacht.

Koud douchen als boost voor je look én gezondheid

Last but not least willen we je nog wat meer vertellen over koud douchen of het gebruik van een bevroren lepel op je ogen. diverse onderzoeken blijkt dat koud douchen positieve gezondheidseffecten heeft op je huid en uitstraling. Daarbij geeft het je immuunsysteem ook nog eens een boost, waardoor je uiteindelijk sowieso meer gaat stralen. Je kunt beginnen met koud douchen door na je douchebeurt een halve minuut of een minuut onder de koude straal te gaan staan. Uiteindelijk kun je dit uitbreiden tot hoe lang jij prettig vindt. Ook kun je 's avonds een lepel in de vriezer leggen om deze 's ochtends op je ogen te doen voor een boost. Na verloop van tijd zul je al gauw de positieve effecten ervan merken. Grote kans dat je vervolgens helemaal geen make-up zoals poeder en concealer meer nodig hebt om er frisser uit te zien!

Photo by bruce mars on Unsplash