Bewezen: zo lang is een koppel gemiddeld samen voor ze trouwen

Hoe lang zijn jullie al samen?

Bride and groom on a wedding day

Meer en meer koppels zijn niet zo gehaast meer om het huwelijksbootje in te stappen. Moderne stellen herschrijven namelijk de regels wanneer het aankomt op 'in het echt verbonden worden' met de liefde van hun leven. 

Rustig aan

Volgens een onderzoek door Bridebook bij 4000 recent gehuwde koppels, spendeert het gemiddelde koppel zo'n 4,9 jaar met elkaar voordat ze eeuwige trouw aan elkaar beloven. Ook geven ze minder uit aan een verlovingsring en primeert originaliteit. De survey wijst ook uit dat ze vooral kiezen om op iets oudere leeftijd te trouwen in vergelijking met de vorige generatie. Voor vrouwen is dat rond 30,8 jaar en de mannen zijn vaak 32,7 jaar om precies te zijn.

Positieve cijfers

De grote meerderheid (91%) zegt dat ze trouwen om hun liefde voor elkaar te bevestigen, wanneer een klein aantal (2%) zegt dat de sociale druk hen in het huwelijk drijft. Ook zijn financiële redenen (2%) en omdat het handig uitkomt (2%) enkele redenen waarom koppels de ring om de vinger schuiven.

Conclusie: "Huwelijken worden sterker dan ooit te voren, relaties gelukkiger en koppels zijn onafhankelijker en vastberaden in hun keuze", aldus Hamish Shephard, oprichter van Bridebook.
Bron: Marie Claire | Beeld: iStock