Julie viel 40 kilo af: ze deelt haar tips

Deze kleine aanpassingen maakten een groot verschil.

Female checking kilogrammes getting on the scale - self care and body positivity concept - warm flare on left

Voor Julie Johnson was eten een uitlaatklep voor haar verdrietige gevoel. Ze at enorm vaak fastfood en dronk veel frisdranken. Daarnaast had ze problemen met haar schildklier, waardoor haar spierweefsel werd omgezet in vet. Eindstand: Ze woog 136 kilo. Ze besloot het roer drastisch om te gooien, en met slechts een paar simpele aanpassingen is ze 40 kilo verloren. 

Frisdrank en porties

"Na het beëindigen van mijn waardeloze relatie realiseerde in me dat ik mezelf was verloren in de persoon die ik was geworden. Ik wist niet of afvallen iets voor mij zou zijn, maar ik besloot het te proberen. Opletten op de grootte van mijn porties hielp daarbij enorm. Ik at alleen nog maar op kleinere bordjes, zodat ik ook minder opschepte. Daarnaast stopte ik met het drinken van frisdranken. Echt op een bestaand dieet ging ik niet."

Stuk beter

"Ik vond vooral het stoppen met frisdrank zwaar. Ik dronk de hele dag door frisdrank. Na een week was ik al bijna 4 kilo kwijt en ik voelde me gelijk een stuk beter. Ik begon daarnaast gezonder te eten. Ik zocht veel informatie op Google over proteïnen, koolhydraten en groenten die ik zou moeten eten."

Sporten

"Later begon ik met sporten. Ik bouwde het rustig op, maar nu sport ik 5 á 6 dagen in de week 60 tot 90 minuten. Ik kan het iedereen aanraden om een levensstijl te vinden die bij je past. Ik doe alles zelf, van mijn voedingsschema maken tot mijn worktouts. Al is het natuurlijk wel fijn als je af en toe wat hulp krijgt!"

Bron: Women's Health | Beeld: iStock