Glanzende lokken? Geef je haar een boost met je voeding

Niet alleen je lichaam, maar ook je haar haalt een hoop voedingsstoffen uit wat je eet.

Blond girl standing at the bridge

We zijn hoe dan ook fan van heerlijke hacks voor onze lange lokken. En als we dat kunnen combineren met enkele smakelijke snacks? Yes please! We zetten vijf voedingsmiddelen op een rijtje waar ook je haar een briljante boost van krijgt.

1. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt bevat weinig tot geen vet, maar zit wel vol met vitamine D en vitamine B5. Die twee vitamines zorgen ervoor dat de bloedstroom in je hoofdhuid gereguleerd wordt. Daarnaast bevat Griekse yoghurt veel probiotica, die helpen bij de ontwikkeling van je immuunsysteem. Vooral als je met haarverdunning of haaruitval kampt, is Griekse yoghurt een aanrader.

2. Pompoen

In pompoen zitten meerdere voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je haar straalt. Onder andere ijzer en beta-caroteen dragen daaraan bij. Beta-caroteen wordt omgezet in vitamine A, wat weer belangrijk is voor je haargroei en de dikte van je haar. Ook bevat pompoen veel magnesium, wat nodig is voor chemische reacties die je haargroei bevorderen.

3. Avocado

We zien avocado vaak op de ingrediëntenlijst staan bij gezichtsmaskers. Dat komt doordat avocado's een grote hoeveelheid vezels, vitamines en gezonde vetten bevatten. Vooral de vitamine E is handig, want die zorgt ervoor dat je haren goed gevoed blijven en dat de haargroei wordt gestimuleerd.

4. Zalm

Zalm bevat veel omega-3-vetzuren, wat een van de sleutels tot gezond haar is. Ook zit er veel magnesium, vitamine B, vitamine D, selenium en proteïne in. Al die voedingsstoffen samen dragen bij aan sterk en gezond haar. We krijgen niet voor niets aangeraden om iedere week een keer vis te eten: het doet veel voor onze gezondheid.

5. Chiazaad

Ook chiazaad is een bron van omega-3-vetzuren. Daarnaast bevat het veel vezels, antioxidanten, zink en koper. Zink activeert de enzymen die je haargroei stimuleren, koper speelt een belangrijke rol in het aanmaken van nieuwe haarcellen. Bovendien bevat chiazaad veel proteïnen, die ervoor zorgen dat je hoofdhuid gezond blijft. Af en toe wat extra chiazaad door je Griekse yoghurt is dus zeker aan te raden!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Margriet | Beeld: iStock