Dit zijn de 6 grootste haartrends voor het najaar

Inspiratie nodig?

Nieuw seizoen, nieuwe haartrends! Wat we dit najaar veel gaan zien? Lees mee.

1. Midi flick

Hét kapsel waarmee je fijn tot medium haartexturen meer volume kunt geven, is dit najaar de midi flick. “Omdat de lengte comfortabel op het sleutelbeen zit, wordt het haar ondersteund en kan het bewegen en stuiteren”, legt trendvoorspeller en haarexpert Tom Smith uit. Tip van Tom: vraag om een lengte die tussen de bovenkant van je schouder en de bovenkant van je sleutelbeen zit voor het mooiste resultaat.

2. Frame cut

Ben jij ook zo dol op warrige bangs? Dan is de frame cut zeker wat voor jou. Hierbij draait het om het omarmen van iemands natuurlijke golven die het gezicht omlijsten. Fijne bijkomstigheid: hiermee flatteer je langere gezichten en accentueer je ogen, wenkbrauwen en jukbeenderen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

3. Flipped fringe

Zwoel en met een knipoog naar de jaren negentig. De middenscheiding heeft een make-over gehad. We dragen hem nu met een verhoogde zijscheiding en ‘omgedraaide’ lokken. Moeiteloos glam!

4. Blunt Botticelli bob

Zagen we eerder dit jaar al de Botticelli-haartrend met in de zomer superlange gegolfde krullen, in het najaar dragen we hem wat korter en losser. Het licht driehoekige silhouet past mooi bij ronde en vierkante gezichtsvormen en kan worden aangepast met een midden- of zijscheiding. Tom tipt om geen lagen te knippen voor het mooiste effect.

5. Curtain cut

Curtain bangs, move over! De curtain cut is dit najaar namelijk hartstikke populair, en daar komt geen pony bij kijken. Perfect voor mensen die een dramatische verandering met hun haar willen. Door het scherpe contrast komen je nek en gezicht er nog mooier uit en zie je er hartstikke badass uit!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Noorie Ana (@noorieana)

6. Wet-look Elvis

Wet-looks kunnen we ondertussen wel dromen en zien we regelmatig voorbijkomen op de rode loper. Misschien wordt de nieuwe variant ook zo populair. Bij deze trend zien we veel invloeden van het bekende Elvis-kapsel – what’s in a name! “Voor een extremere look kunnen het beste gels en uitwasbare conditioners worden gebruikt”, aldus Tom.

Happy new hair

Heb je geen behoefte aan een grote haarverandering? Gelukkig zijn er nog meer trends die in het najaar de boventoon voeren. Denk aan gepolijste lokken – die je eenvoudig krijgt met een verzorgende spray en een vierkante borstel – of het aanzetten van je natuurlijke haarkleur met herfstige tinten.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram