Keelpijn? Zo ben je er binnen no-time vanaf

Weg ermee!

Girl drinks a medicine.

Het is weer zover: het is herfst en iedereen heeft massaal last van keelpijn en verkoudheid. Herkenbaar? Met deze zeven tips verzacht jij je keel en ben je er snel vanaf.

1. Drink warme thee

Hoe meer thee je drinkt, hoe beter. Zeker met een beetje honing erin, want dat remt bacteriën.

2. Zorg dat de lucht in huis vochtig blijft

Als het buiten kouder wordt en je de verwarming aanzet, ontstaat er droge lucht in huis. Die droge lucht veroorzaakt je keelpijn. Je kunt de lucht in huis vochtig houden door een waterbakje aan de verwarming te hangen.

3. Maak een Indische curry klaar

Een Indische curry bevat fenegriek. Fenegriek helpt verkoudheid- en griepsymptomen voorkomen en verlichten. Door het pikante eten wordt je keel ook tijdelijk verdoofd.

4. Slaap voldoende

Mensen die vijf tot zes uur per nacht slapen hebben vier keer meer kans op een verkoudheid dan personen die minstens zeven uur slapen.

5. Geef je stem rust

Probeer zo min mogelijk te praten. En ga vooral niet fluisteren! Dat is nog slechter voor je keel.

6. Slik zinksupplementen

Als je zinksupplementen slikt, zal je verkoudheid gemiddeld drie dagen korter duren. Zink voorkomt dat het virus zich vermenigvuldigt.

7. Spoel je mond met zout water

Neem een glas lauw water en doe daar een afgestreken lepel zout in. Spoel daarmee even je mond en spuug het daarna terug uit. Probeer dit drie keer per dag te doen. Het zoute water ontsmet de keel en werkt ontstekingsremmend.

Bron: nina.be | Beeld: iStock