7 Dingen die schadelijk zijn voor je huid

Dit moet je dus vooral niet doen.

Refreshing and cleansing

Onze huid moet vaak veel doorstaan en erg lief zijn we er ook niet altijd voor. De juiste verzorging doet al erg veel, maar er zijn dus een paar dingen je kunt voorkomen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet, zodat je je huid de verzorging geeft die het verdient.

Don'ts

1. Het te vaak epileren van je wenkbrauwen

Wanneer je het plukken aan je wenkbrauwen te vaak doet, beschadig je je huid hiermee enorm.

2. Te lang in een ruimte met airco

Het is natuurlijk ideaal met warm weer, maar al die koude lucht is niet bepaald bevorderlijk voor je huid. Het zorgt namelijk voor een uitgedroogd gezicht. Doe liever een raam open voor wat frisse lucht.

3. Een lange en hete douche

Naast dat je het niet goed is voor je haar, zorgt het ook voor een uitgedroogde en geschilferde huid. Douche dus iets minder warm om je huid niet te veel beschadigen.

4. Haarlak in je gezicht sprayen

Sommige vrouwen gebruiken haarlak om hun make-up langer te laten zitten, maar het kan de boel flink laten verstoppen.

5. Overmatig waxen

Er is niets zo fijn om haarloos door het leven te gaan, maar probeer je huid tussen de twee en drie weken te laten rusten.

6. Op een vies kussensloop slapen

Niet alleen je haar zorgt voor viezigheid op je gezicht, ook blijven er tijdens het slapen dode huidcellen af. Was je kussensloop dus ongeveer twee dagen per week.

7. Een vieze zonnebril

Maak je zonnebril regelmatig schoon, aangezien hier veel bacteriën aanzitten. Vergeet vooral het stukje tussen je neus en je zonnebril schoon te maken, aangezien je hier vaak zweetdruppels achterlaat.

Bron: Women's Health | Beeld: iStock