Om deze redenen zou je ook in de winter zonnebrand moeten dragen

Good to know!

Close up of woman applying moisturizer on sunburned skin

Zonnebrand is in de zomer een vast onderdeel in onze skincare-routine. Maar, in de winter slaan we deze stap vaak over, terwijl het óók dan belangrijk is om SPF te smeren. We leggen je uit waarom je ook in de winter zonnebrand op je gezicht zou moeten smeren.

UV-straling

Door zonnebrand te dragen voorkom je veroudering van je huid, pigmentvlekken en verminder je de kans op huidkanker. In zonnebrand zit namelijk SPF en dit beschermt je tegen de UV-straling van de zon. UV-straling is altijd aanwezig, zelfs als de zon helemaal niet schijnt. UV-straling beschadigd de huid waardoor je huid sneller verouderd en je sneller rimpels krijgt. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je zorgt dat je SPF op doet. Dit staat voor een Sun Protection Factor. Hoe hoger de SPF hoe beter je beschermd bent tegen de zon. In de winter is een factor van vijftien voldoende maar kies in de zomer voor een sterkere factor als dertig of vijftig.

Dagcrème met SPF

Niet iedereen ziet het zitten om elke dag zonnebrand op te smeren. Sommige mensen krijgen er namelijk een onzuivere huid van. Herken je dit? Kies dan voor een dagcrème waar SPF in verwerkt is. Ook zul je merken dat je huid went aan de zonnebrandcrème. Vooral als je elke dag zonnebrand smeert en het onderdeel van je routine maakt. De onzuiverheden zullen dan ook bij de meeste mensen vanzelf weer weggaan.

Elke dag smeren

Zelfs als je de hele dag binnen zit is het nog belangrijk om SPF te smeren. Want wist je dat licht dat door de ramen komt, ook je huid kan beschadigen? Daarnaast kan licht dat afkomt van je mobiele telefoon op laptop net zo schadelijk zijn voor je huid. Dit heet HEV-licht en werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als UV-straling. Ook dit licht kan dus je huid verouderen. Zonnebrand helpt bij HEV-licht ook je huid te beschermen. Wees dus een zuinig op je huid en smeer elke dag een beetje zonnebrand op je gezicht.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Health
  • Close up of woman applying moisturizer on sunburned skin