Dit zijn de beste alternatieven voor ongezonde zoete snacks

Deze snacks zijn ook lekker, maar een stuk gezonder!

Friends eating donuts

Ook zo dol op zoetigheid en eet jij het liefst iedere dag wel een paar koekjes of stukjes chocola? Herkenbaar. Echter, het kan op den duur leiden tot een suikerverslaving. We kunnen ons voorstellen dat je misschien wel iets minder suiker zou willen eten. Je kunt dit het beste stap voor stap aanpakken. Wij vertellen je hoe!

Stap voor stap

Als je dol bent op zoete snacks, heb je al een langere periode vaak de drang om iets met suiker te eten. Dat hoeft niet te betekenen dat je aan één stuk door donuts eet: het regelmatig verlangen naar die zoete smaak is al een teken dat je verslaafd bent aan suiker. Als je dit slechte patroon wilt veranderen, kun je dat het beste stap voor stap doen. Om te beginnen kun je de ongezonde zoetigheid die je normaal tot je neemt, vervangen door gezonde lekkernijen. Wij zetten de lekkerste voor je op een rijtje!

Kaneel

Kaneel verlaagt je bloedsuikerspiegel en zorgt ervoor dat je voor je gevoel langer vol zit. En het grootste voordeel: het heeft een zoete smaak zonder dat het ongezond is, waardoor je het prima als alternatief kunt gebruiken voor suiker. Drink je bijvoorbeeld je koffie altijd met een suikerklontje? Vervang dit dan door wat kaneel. Net zo lekker, maar dan gezond!

Rood fruit

Laten we eerlijk zijn: bosbessen, frambozen en aardbeien zijn toch net snoepjes? Rood fruit bevat antioxidanten die bijdragen aan een gezond lichaam en een gebalanceerde suikerspiegel. Je kunt die zoete Cruesli in je kwark dus heel goed vervangen door een handje bramen of frambozen.

Meloen

Zin in iets zoets? Dan is ook meloen een goede, gezonde optie. Dit fruit smaakt lekker zoet, zonder dat het allerlei slechte voedingsstoffen bevat. Je kunt ook nog eens variëren door alle verschillende soorten die er zijn!

Pompoenpitten

Wanneer je heel veel ongezonde zoetigheid eet, kun je last krijgen van darmparasieten. Wil je dat voorkomen? Dan zijn pompoenpitten je beste vriend. Deze zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel op peil wordt gehouden. Gooi ze bijvoorbeeld door een salade of door de kwark.

Bron: FLAIR, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Unsplash, Heather Ford

Food
  • Group of young women having donuts outdoors