Dit eet fitfluencer Lotte van Leeuwen op een dag

Aha!

Nederlandse premiere Dune

Fitness influencer en hardloopster Lotte van Leeuwen stond op al haar twintigste aan de tennistop van Nederland. Hoe ze zover is gekomen? Mede dankzij haar eetdagboek. Voor Grazia heeft Lotte een week lang bijgehouden wat ze eet.

Maandag

“Ik start mijn dag altijd met twee glazen koud water met citroensap: goed voor mijn immuunsysteem. De rest van de dag drink ik ook water. Ik ontbijt met Griekse yoghurt, appel, bosbessen, havermout, collageenpoeder en vanille eiwitpoeder voor sneller spierherstel. Daarna de deur uit voor een magazineshoot. Daar lunch ik met een spicy tuna sandwich plus groene smoothie. ’s Avonds maak ik bloemkoolnasi met wokgroenten, vegetarische gehaktballetjes, ketjap, sambal en een gebakken ei. Als toetje perzik en passievruchtkwark.”

Dinsdag

“Na een gembershot ontbijt ik met pancakes met frambozen, bosbessen en suikervrije siroop. Het recept vind je in mijn e-book Lopen met Lott. Dan naar de masseur voor een beenmassage, en een half uur uitfietsen in de sport- school. Daarna een cappuccino havermelk plus eiwitreep. Ik lunch met Griekse yoghurt, granola, banaan en pindakaas on top. ’s Avonds genieten van verse ravioli met geitenkaas, tomaatjes, zalm, champignonroomsaus en twee glazen rosé. Chocolademousse als toetje.”

Woensdag

"Snel ontbijten met een gembershot plus banaan, want ik ga naar een fashionshow van Puma in Milaan. Op Schiphol twee grote cappuccino's met havermelk. 's Middags lunch ik in Milaan met een detox smoothie met yoghurt, granola, kiwi, appel. Dan even shoppen en 's avonds genieten van een tonijnsteak, met spinazie plus cola zero. Als toetje een cappuccino."

Donderdag

"Heerlijk hotelontbijt met fruit, ei op toast en een dubbele expresso. Nog even een strijkijzer regelen voor mijn jurk. Snel een grote cappuccino havermelk en dan genieten van de modeshow. Na afloop een bakje salted caramel ijs. Op het vliegveld eet ik een salade met zalm en avocado. Plus gezouten crackers en cola zero in het vliegtuig."

Vrijdag

"Ik ontbijt met pancakes plus twee cappuccinos havermelk. Als lunch Griekse yoghurt met banaan, bosbessen, havermout, kaneel. De rest van de dag neem ik video's op voor mijn social media: @lotteleeuw. Tussendoor een bak snoeptomaatjes. 's Avonds een groentepizza, twee wijntjes, een bitterbal en handje chips. Weekend!"

Zaterdag

"Ik start met twee cappuccino's en kwart met banaan en bosbessen. Rond twaalf uur een rondje hardlopen van twaalf kilometer. Ik eet altijd zo'n twee uur van tevoren. Na afloop een eiwitshake vanille. Aan het einde van de middag zalmwraps. 's AVonds tonijnpasta en water."

Zondag

"Na mijn gembershot mijn favo ontbijt: pancakes banaan en suikervrije siroop. Mijn ouders helpen me met mijn nieuwe bank in elkaar zetten. We lunchen met ei, zalm en avocado op toast. Na een rondje woonwinkels trakteren mijn ouders ’s avonds op Indonesische rijsttafel. Rendang, pittige kip, sperzieboontjes en rijst: ik neem overal kleine beetjes van. Genieten!”

Hoe gezond eet zij?

Diëtist Desiré van der Kruk (jouwfoodplan.nl): “Het gewicht van Lotte zit op de ondergrens van een gezonde Body Mass Index. Het is belangrijk om hier niet onder te gaan zitten, anders kunnen je sportprestaties mogelijk verslechteren. Haar voedingsinname is een goede balans van gezonde voedingsmiddelen en af en toe lekkernijen. Verder is haar eetpatroon rijk aan eiwitten en gezonde vetten. Ze eet veel vis en fruit, dit is gunstig voor de gezondheid. Op sportdagen mag ze wat meer koolhydraten eten. Verder zou ik haar adviseren om meer ijzerrijke voedingsmiddelen te consumeren. IJzer is belangrijk voor het uithoudingsvermogen.”

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: Brunopress

Fit
  • 2021, September 13. Kinepolis, Leidschendam, the Netherlands. Nederlandse premiere van de film Dune. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers