Een theezakje hergebruiken: hoe (on)gezond is het?

Wel of niet doen?

Tea makes everything better

Eerder schreven we al over de risico's van de waterkoker voor de tweede keer aanzetten (dat lees je HIER). Dat bracht ons bij het volgende vraagstuk: hoe gezond is het om je theezakje meerdere keren te gebruiken?

Bacteriën

Sommigen mensen zouden van mening zijn dat het niet gezond is om een theezakje te hergebruiken. We kunnen je meteen geruststellen: dit is niet gevaarlijk.

Voedingsdeskundige Patricia Schutte is werkzaam bij het Voedingscentrum en vertelt aan Gezondheidsnet alles over het hergebruiken van theezakjes. "Je kunt theezakjes zonder risico opnieuw gebruiken. Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën. Bovendien doe je het theezakje weer in kokend water, waardoor eventuele bacteriën worden gedood."

Gezondheid

Daarnaast vertelt Patricia dat het goed is voor je gezondheid om iedere dag drie koppen groene of zwarte thee te drinken, omdat dit het risico op een hoge bloeddruk en beroertes kan verminderen. Ook zegt zij dat kruidenthee niet telt, omdat dit niet van een theeplant is gemaakt. Daarnaast adviseert ze om je thee altijd zonder suiker te drinken, zodat het een gezonde keuze blijft. Vooral dus lekker blijven lurken aan je koptje thee dus!

Beeld: iStock