7 Tekenen dat jullie klaar zijn om te samenwonen

Ready, steady, go!

Overjoyed couple dancing excite to move in together

Samenwonen is een grote stap in een relatie. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om deze stap te zetten? Deze 7 signalen wijzen erop dat jullie klaar zijn voor het volgende hoofdstuk in jullie relatie.

1. Jullie begrijpen elkaars gewoontes

Zorg ervoor dat je de leefgewoontes van je partner kent en dat ze goed aansluiten op die van jou. Anders is er een kans dat kleine irritaties bij het samenwonen snel zullen uitgroeien tot enorme ergernissen en ruzie's.

2. Jullie kunnen over geld praten

Geld is een belangrijke oorzaak van stress in relaties. Zorg ervoor dat je open bent en goed over financiën kunt praten met je partner. Als de rekeningen binnenstromen heb je die vaardigheden nodig.

3. Het is een logische stap

Als je bijna elk weekend bij je partner bent en je het zat wordt om al je kleding heen en weer te slepen, is het vaak geen gekke keuze om samen te gaan wonen. Kijk wel of jullie hier allebei baat bij hebben en het echt het juiste moment is.

4. Je weet dat het moeilijk kan zijn

Als je denkt dat samenwonen altijd leuk is, dan ben je niet realistisch. Het is belangrijk om te erkennen welke uitdagingen zich kunnen en zullen voordoen.

5. Je bent onafhankelijk

Zorg ervoor dat je je eigen leven hebt en niet afhankelijk wordt van je partner. Het hebben van eigen hobby's, vrienden en werk houdt de relatie interessant en zorgt ervoor dat je ten alle tijden voor jezelf kan blijven zorgen.

6. Je maakt graag tijd voor elkaar vrij

Het is ook belangrijk om tijd vrij te maken voor elkaar. Af en toe een date night kan helpen om jullie band sterk te houden en weer even echt van elkaar te genieten.

7. Jullie kunnen samen problemen oplossen

Samenwonen betekent dat je met veel onvoorziene zaken te maken krijgt. Het is een verbazingwekkende stap in een relatie, als je er klaar voor bent. Zorg ervoor dat je er op voorbereid bent, want er komen soms ook problemen bij kijken die jullie samen moeten oplossen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock