Dit hokje kun je het beste kiezen in een openbaar toilet

Je kunt het maar beter weten.

3d rendering wood and modern tile public toilet

Niemand staat erom te springen om naar een openbaar toilet te gaan. Het zijn namelijk niet altijd de meest hygiënische plekken om te vertoeven. Maar hee, als je moet, dan moet je. In dat geval kun je maar beter het meest schone hokje pakken. Hoe je dit weet? Voor het boek The First Really Important Survey of American Habits is er onderzoek naar gedaan welk hokje je het beste kunt kiezen. 

Hokjes

Voor het boek is er een enquête gehouden bij zowel mannen als vrouwen over hun toiletgebruik. Ervan uitgaande dat er drie toilethokjes zijn, kiest 40% van de mannen voor het middelste hokje. 32% kiest voor het rechtse hokje, en slechts 28% kiest voor het toilet dat zich het dichtst bij de deur bevindt. Deze is het minst gebruikt, en zal naar alle waarschijnlijkheid een verstandige keuze zijn als het gaat om hygiëne. Dokter Mehmet Oz bevestigt inderdaad dat het dichtstbijzijnde hokje van de ingang naar alle waarschijnlijkheid het minste bacteriën bevat, omdat deze het vaakst wordt overgeslagen.

Bacteriën

Bij vrouwen is dat niet helemaal hetzelfde. Hier kiest 29% voor het middelste hokje. Het grootste gedeelte, 37% kiest voor het meest verre hokje en 34% voor het hokje dat het meest dichtbij is. Wil je voor safe gaan? Kies dan dus het middelste hokje in het vrouwentoilet.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock