Real life: 'Ik heb mijn collega verteld dat ik hem leuk vind...'

Maar dat pakte anders uit dan ze hoopte.

Je collega leuk vinden, het kan lastige situaties veroorzaken. Het overkwam Kim*. Omdat hij ook weleens met haar flirtte, dacht ze dat ze het wel aan hem kon vertellen, maar dat pakte anders uit dan ze hoopte... Op Reddit doet ze haar verhaal.

Afgewezen

“Een paar weken geleden heb ik tegen een van mijn collega’s gezegd dat ik hem leuk vind”, begint Kim haar verhaal. “Hij gaf niet echt een duidelijke reactie. Hij zei alleen maar dat hij me er ook wel goed uit vond zien. Even later voegde hij eraan toe dat hij het knap vond dat ik zoiets zomaar durfde toe te geven. Hij is al jaren single, omdat zijn hart in het verleden een paar keer behoorlijk is gebroken. Dat is ook meteen de reden dat hij nu niet op zoek is naar een relatie, vertelde hij me.”

Duidelijk flirtgedrag

Kim had een andere reactie verwacht en snapt er niets van. “Ik durfde het aan hem te vertellen, omdat ik het idee had dat hij me veel signalen gaf. Hij flirtte vaak met me: ik kreeg vaak een knipoog, hij raakte me altijd net iets te lang aan en hij complimenteerde me dagelijks. Daardoor had ik het idee dat ik eerlijk tegen hem kon zijn. Toen ik na mijn bekentenis echter aan hem vroeg waarom hij dan zo openlijk met me flirtte, zei hij ‘dat hij dat bij iedereen doet’. Ik heb inderdaad weleens gezien dat hij ook aardig is tegen andere vrouwelijke collega’s, maar nooit zo intens als bij mij.”

Steeds meer afwezig

Het gedrag van Kims collega is niet veranderd, wat haar nog meer in de war brengt. “Hij blijft flirterig doen en praat nog altijd veel tegen me. Voor mij voelt het echter behoorlijk ongemakkelijk, want hij heeft me keihard afgewezen. Ik doe nog steeds wel aardig terug, maar ik merk dat ik steeds een beetje meer afwezig ben.”

Ongemakkelijk gevoel

Kim weet niet meer wat ze met de situatie aan moet. “Gisteren gingen we tegelijk lunchen en kwamen we tegenover elkaar te zitten. We hadden een kort gesprek en het leek erop alsof hij iets ging zeggen, maar hij bleef ineens stil. Toen de andere collega’s weg waren, zei hij alleen nog maar tegen me dat ik wat sneller moest eten omdat de pauze bijna voorbij was. Heb ik hem nou ook een ongemakkelijk gevoel bezorgd, of lijkt dat maar zo?”

*De naam Kim is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Sad_Environment5858.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock