Jenny: 'Ik maakte deze 3 aanpassingen bij mijn ontbijt en viel eindelijk af'

Ze nam haar voeding onder de loep en kwam tot een aantal schrikbarende conclusies.

Close up of woman holding plate with avocado toast as fresh snack, day light.

Het feit dat je gezond aan het eten bent, hoeft niet altijd te betekenen dat je er ook van afvalt. Jenny van Popsugar at maandenlang gezonde ontbijtjes, maar viel geen gram af. Ze besloot haar voeding onder de loep te nemen en kwam tot een aantal schrikbarende conclusies. Pas nadat ze de volgende drie punten aan haar ontbijt had aangepast, begon ze gewicht te verliezen. Een echte eyeopener, dus! 

1. Bye-Bye granola

"Ontbijtgranen waren al jarenlang mijn favoriete ontbijtje. Hoewel het zoet, lekker en makkelijk was, was het geen goede keuze voor mij. Het zit vol suikers en koolhydraten en bevat maar weinig vezels en proteïnen. Ik ging over op gezond spul, zoals granola. Maar ontbijtgranen blijven ontbijtgranen. Ik begon me te focussen op proteïnen, vezels en gezonde vetten. Ik verruilde de ontbijtgranen voor gezonde smoothies en overnight havermout. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is veel beter voor je."

2. Kijk niet naar de tijd

"Je hoort overal dat je nooit je ontbijt moet overslaan, dus dat was dan ook wat ik deed. Ik at gelijk als ik wakker werd, rond half 8, ook als ik geen trek had. Dat resulteerde erin dat ik om 9 uur weer honger had. Dan nam ik weer een ontbijtje. Dit zorgde ervoor dat ik twee keer zoveel calorieën bij het ontbijten binnenkreeg. Geen wonder dat ik niets afviel! Als ik nu wakker word, drink ik eerst wat en ga ik eerst sporten. Ik krijg pas trek tussen 9 en 10. Ik luister daarin nu meer naar mijn eigen hongergevoel en niet als de klok dat zegt."

3. Afmeten

"Een andere grote fout? Ik woog nooit dingen af. Als ik ontbijtgranen at, gooide ik dat gewoon allemaal in een grote kom. Ik mixte drie soorten ontbijtgranen, voegde rozijnen, noten en bessen of banaan toe. Daarna gooide ik er nog vanille sojamelk overheen. Dit is natuurlijk een grote caloriebom! Ik was me nergens van bewust. Hetzelfde geldt voor het bereiden van havermout, yoghurt, toast of smoothies. Het is beter om alles zorgvuldig af te wegen en keuzes te maken wat je erin doet. Zo heb je een goed beeld van onder andere je calorie-inname."

Bron: Popsugar | Beeld: iStock