Dít is het favoriete ontbijt van koningin Máxima

Het is verrassend simpel.

Héél af en toe doen de Oranjes een boekje open over hun privéleven. Altijd al benieuwd geweest naar het royal ontbijt van koningin Máxima? Dan is dit je lucky day, want wij hebben het antwoord! 

Ontbijtrituelen

Máxima ging ooit langs bij ZappSport om te praten over de Koningsspelen, een serie activiteiten die werden georganiseerd op diverse basisscholen. Het thema daarvan was ‘Voel je Fit’ en daarom kwamen ook de gezonde rituelen van het koninklijke gezin aan bod. Zo deed de koningin onder meer een boekje open over haar eigen ontbijtgewoontes. En we kunnen alvast verklappen: die zijn verrassend simpel.

Máxima vertelde dat de familie samen ontbijten een belangrijk moment van de dag vindt. “Wij willen altijd met zijn vijven ontbijten. Het is voor ons een ritueel dat belangrijk is en waarbij we de dag doornemen”, aldus de koningin. Toch zit dat moment er een stuk minder vaak in dan vroeger, aangezien niet alle prinsessen meer thuiswonen.

Koninklijk ontbijt

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe een koninklijk ontbijt eruitziet? Máxima vertelde ook aan presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard met welk eten ze zelf de dag begint. “Meestal iets van yoghurt met vruchten. En een thee.” Hoewel je bij royals misschien gauw aan een fancy breakfast denkt die een butler op een dienblaadje komt brengen, is dat bij onze koningin dus niet het geval.

Genoeg energie voor de dag

De reden dat Máxima naar haar ontbijt werd gevraagd, is omdat de Koningsspelen op basisscholen door het hele land van start gingen met een gezamenlijk ontbijt. In totaal deden ongeveer 1,3 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de activiteiten. De koningin benadrukte het belang van de eerste maaltijd van de dag: “Als je niet ontbijt, heb je geen energie om te gaan sporten. Het is goed om eiwitten binnen te krijgen en een goeie bruine boterham. En dan naar school!”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws