Dít is de truc zodat jouw krullen altijd goed vallen

Curly girls, opgelet!

De één is gezegend met een prachtige bos krullen, de ander gaat met een krultang in de weer. Maar hoe je het ook wendt of keert: krullen hebben andere verzorging nodig dan andere haartexturen om goed te zitten. Grazia vroeg haarstylist Huub Eysink naar de beste manier om krullend haar te verzorgen.

Gek op curls

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer in diverse categorieën een Coiffure Award gewonnen. De Coiffure Award is het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Huub is gek op curls en kleur en beantwoordt met liefde prangende haarvragen. Deze keer beantwoordt hij de vraag: hoe zorg ik ervoor dat mijn krullen mooi vallen?

Moisturizing

Het belangrijkste om niet te vergeten in je haar routine is volgens Huub, moisturizen. “Moisturize, moisturize, moisturize. Dat is echt het beste wat je voor je krullen kunt doen. Een vochtinbrengende shampoo zorgt ervoor dat er meer vocht uit de lucht naar je haar wordt getrokken, waardoor je meer en vollere krullen krijgt”, geeft Huub als tip. “Ook versterkende krulcrème kan krullen extra stimuleren. Verder gebruik ik graag een krulfoam die zorgt dat je een mooie separate krul krijgt. Oh, en gebruik je een style tool voor je krullen? Gebruik daar dan altijd een product met hittebeschermer bij. Echt, anders beschadig je je haren intens.” Aha!

Tekst: Babette Dessing voor Grazia | Beeld: pouriya kafaei on Unsplash